Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Børn i sengen går ud over søvnen Børn i sengen går ud over søvnen

Det er hyggeligt for børn at kravle op i dobbeltsengen om natten, men det går ud over søvnen.
 7649 

Det er hyggeligt for børn at kravle op i dobbeltsengen om natten, men det går ud over søvnen.

I 57 procent af alle familier med børn mellem 0 og 6 år sover børnene i forældrenes seng mindst en gang om måneden, og for de fleste af dem sker det hver nat eller flere gange om ugen.

Det viser en rundspørge, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for 24timer.

"Det er helt naturligt. For børnene er det hyggeligt, rart og trygt at sove sammen med forældrene, og vi søger jo også selv den samme nærhed og varme, når vi lægger os i ske med vores partner eller vælger at sove under dobbeltdyne", forklarer familieterapeut Fie Hørby.

Ifølge overlæge og søvnspecialist Michael Lamb fra Rigshospitalet kan der også være en anden grund til at arrangere sig på andre måder end ved at sove hele familien i samme seng.

"Selv om du måske føler, at du sover fint sammen med dit barn, så er der stor sandsynlighed for, at din søvn alligevel bliver forstyrret. Små børn har et andet søvnmønster end voksne, som gør, at de sover langt mere uroligt", fortæller Michael Lamb.

"Når du sover ved siden af et barn, der ligger og bevæger arme og ben meget og vender sig ofte, kan du ikke undgå at få forstyrret din naturlige søvnrytme, og det betyder, at du vil føle dig mere træt, uoplagt og ukoncentreret, end du ellers ville gøre", forklarer søvneksperten.

Sover dit barn mellem jer i dobbeltsengen? Og går det ud over din søvn? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Jyllands-Posten

18-03-2012

Kommentarer

Lund_78  18-03-2012 kl. 21:35 Anmeld

Min søn har sovet i vores seng indtil for 3 uger siden. Han er lige blevet 2 år. Det gik specielt meget ud over min nattesøvn. Jeg vågnede tit om natten fordi han sovet så uroligt og det er så også derfor han nu er vænnet til at sove i sin egen seng nu. Dejligt med en hel nats søvn :)

M-B  18-03-2012 kl. 21:35 Anmeld

Mine drenge på 2 og 5 år sover i deres egne senge, men det sker da af og til at de vågner om natten, hvis de har drømt eller har det skidt. I de tilfælde, der heldigvis er sjældne kommer de selvfølgelige ind i vores seng. Men alle sover dårligt når vi skal kæmpe om pladsen. Men tryghed frem for alt..;O)

Lillemor81  18-03-2012 kl. 21:37 Anmeld

Det eneste tidspunkt at vores søn har sovet i senge ved os, er hvis han har haft en dårlig drøm.. Da hans far arbejdede nat, sov knægten inde ved siden af mig.. Men ellers har han aldrig sovet i vores seng...

Juul2008  18-03-2012 kl. 21:42 Anmeld

Vores datter på knap 4, sover i vores seng næsten hver nat og vi NYDER det, elsker at give hende den tryghed også syntes faktisk også det er hyggeligt ♥ Og hun accepterer fuld ud, hvis hun en dag får besked på, at sove hos sig selv.

teese  18-03-2012 kl. 21:48 Anmeld

hvad er det for en tryghed I snakker om??? Jeg syntes det er pjat. Jeg knus kramme elsker min søn på 4, han er det bedste jeg har og jeg vil ham det bedste i hele verden... Jeg skaber tryghed omkring ham - generelt, han har ikke behov for at ligge hos mig om natten for at få tryghed... Hvad er det I giver tryghed mod - om natten? for mig er det nærmere et tegn på at det er mest trygt at ligge mellem mor og far om natten, hvilket ubevidst kan give barnet den tanke at det ikke er trygt at sove i sin egen seng. Og det er ikke at skabe tryghed, syntes jeg. Men når det er sagt, så er vi alle forskellige og har alle forskellige måder at opdrage vores lækre unger på. Og vi får jo skønne unger ud af det ligemeget om de er eller ikke er i sengen.

alwiolel  18-03-2012 kl. 22:31 Anmeld

Mennesker er de eneste pattedyr der skubber deres børn fra sig når de har allermest brug for dem, nemlig om natten..:O) : citat Sigrid riise..:O)

zille_87  18-03-2012 kl. 22:40 Anmeld

Vores datter på 3 år kommer nogle gange ind og ligger hos os tidligt om morgenen, hun har aldrig sovet i vores seng en hel nat. Nogle gange kan hun godt forstyrre vores søvn netop fordi hun ligger så uroligt og nærmest overtager hele sengen. Men for det meste er det rigtig hyggeligt at hun putter inde hos os :)

CMariaM  18-03-2012 kl. 23:34 Anmeld

Mine unger har ligget i vores seng mens de er/var små, nærmere bestemt til ammeperioden var ovre. Dernæst har de sovet i egen seng i vores værelse og blevet "udsluset" når de var omkring 3 år.
Men de er alle hjertlig velkomne i de tidlige morgentimer i weekenden;) og ved dårligdom/angst.

DorT  19-03-2012 kl. 8:11 Anmeld

Ikke hos os - det er et spørgsmål om en større seng som Sigrid Riise sagde :)


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Må dit barn græde sig i søvn?

Fald i antallet af vuggedød

Børn med søvnproblemer

Derfor sover dit barn dårligt

Mange gravide har mareridt

Go The Fuck To Sleep

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

søvnproblemer

samsovning

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook