Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Børn med søvnproblemer Børn med søvnproblemer

Har dit barn også svært ved at sove hele natten? Her kan du få gode råd til, hvad du kan gøre ved det.
 13835 

Brugeren lillelaurasmor spørger i debatten:

Jeg har en datter fra august 2009. Hun har kun få gange sovet igennem. Hun bliver lagt i seng klokken 20, for der er hun træt. Det er forskelligt, hvornår hun vågner. I nat f.eks. sov hun sådan her:

Hun blev lagt i seng kl. 20 og vågnede kl. 00, og så var hun vågen til kl. 1.30. Så sov hun til kl. 4, og så var hun vågen til klokken 5. Da hun faldt i søvn igen, sov hun til klokken 8, og så vågnede hun.

Hun sover middagslur hverd ag mellem kl. 12-14, men hvis hun ikke sover til middag, bliver hun helt umulig. Det har vi prøvet. Hun sover på sit eget værelse, hvilket fungerer fint.

Vi har en datter på 7 uger, som også vågner nogle gange om natten og skal have mad, og derfor er det meget lidt søvn, vi får. Vores store pige er bare lys vågen og vil ikke sove mere. Nogle nætter sover hun igennem.

Er der nogen, der har prøvet det samme og har nogle råd?MAMAM

Hun er gammel nu, så I får nok jeres kampe, da hun skulle være vænnet fra det allerede som baby. Men I er nødt til at lade være med at aktivere hende, når hun vågner. Hun skal blive liggende med lyset slukket. Ikke noget med at snakke og hygge. Hun skal lære, at der ikke sker noget sjovt om natten.

I kan eventuelt tage hende ind, når hun vågner, men I skal allesammen blive liggende i jeres seng og "sove", ihvertfald lade som om. Så må hun ligge og kede sig.

Med jers lille ny så bør I for jeres egen skyld vænne baby allerede i en alder af max 6 måneder til at sove igennem også. Måske lige afbrudt af mad, men uden det betyder, at I skal være vågen i længere tid.lillebitte

Med fare for at lyde som en hård hund, så tror jeg, der er nogle ting, I bør begynde at gøre anderledes. Jeres pige på 2 år har jo for længst gennemskuet, at hvis hun bliver ved, så "står" I der. Så får hun det, som hun vil have.

I starter med at gøre de rigtige ting, men I er ikke vedholdende og giver op, når hun skriger længe nok. Hun er så stor, at hun ved, I er der. Hun er ikke en baby, der bliver utryg, fordi I er ude af syne.

Udfra det, du skriver, virker det ikke som om, hun er bange. Bare utilfreds og ked af det/vred, fordi I ikke lige kommer, når hun kalder/skriger. Det tyder heller ikke på, at det handler om smerter.

Derfor: Mit råd er at lade hende skrige. Altså starte med at gå ind til hende, give hende sutten, siger godnat og fortæller hende, at hun skal sove, og at I ikke kommer ind mere. Og så holde fast - også selvom hun græder og skriger, til hun er ved at falde om eller kaste op. Børn kan blive hysteriske, så det lyder som om, de ikke kan trække vejret - men det kan de.

I skal ikke lægge jer ind til hende, I skal ikke tage hende op, hun skal ikke ind i jeres seng, og I skal ikke sidde med hende, til hun sover. Det her stopper ikke, før I stopper med at "føje" hende.

Jeg har kun erfaring fra et barn, men han havde også en sådan periode. Min veninde - verdens bedste mor og mor til fire - gav mig de råd, som jeg har givet dig. Hun lod sine unger på denne alder græde, til de kastede op, hvis hun var sikker på, at det ikke handlede om smerter eller lignende. Hun er sygeplejerske. Hendes børn og min egen søn opdagede i løbet af få nætter, at det var slut med hygge om natten - og sov!

Og så må jeg hellere tilføje, at min veninde har de mest lækre, glade og trygge unger. De har ikke oplevet svigt og er ikke traumatiserede! De har en mor, der har bestemt og vist, at om natten skal man sove, hun har sat en grænse, været en tydelig voksen, og det havde de brug for - præcis som min egen søn og mange andre børn på den alder.

Min veninde er mit forbillede som mor og som menneske. Min egen søn er en stædig rad, men han er lækker, glad og tryg.

Jeg har tidligere sagt det, og siger det igen: Børn ved, hvad de vil. De voksne ved, hvad de har brug for. I dette tilfælde er det nattesøvn!Lisbeth 49

Jeg kender en nu ung mand, der som baby (under 1 år) jævnligt kastede op af arrigskab - og også holdt op med at trække vejret af samme årsag. Det var skræmmende for os, der passede ham - jeg var hans daglige barnepige i 6 måneder.

Hans arrigskab var virkelig voldsom. Med mine egne børn har jeg aldrig set noget lignende, selv om vi også er ganske temperamentsfulde i familien. Denne lille dreng skreg kun et øjeblik af arrigskab, før han gerådede i opkast eller åndenød, så der var ikke ret lang reaktionstid for hans stakkels forældre eller barnepigen, som altså var mig.

Dette blot for at sige, at det normale har meget vide grænser. At lade et barn kaste op af arrigskab behøver ikke at betyde, at barnet har grædt i halve eller hele timer.

I øvrigt er jeg sikker på, at I har været gode (i betydningen faste i spyttet), når jeres børn har sovet igennem tidligt. Det handler sjældent om manglende omsorg, hvis barnet ikke fatter pointen med, at natten er til at få hvile i, men måske om netop for lange tøjler.

Vh. Lisbeth, hvis børn alle har sovet rimeligt om natten, men et af dem helst i smørhullet - og det, til hun var 8 år.teitur

Jeg har en pige på 5½ år, der kun har sovet igennem få gange. Efterhånden er vi nået så langt, at hun gennem det sidste halve til hele år kun vågner 1 gang de fleste nætter. Stadig er der flere nætter om ugen, hvor vi er oppe med hende flere gange.

Lillesøster på 4 år er endnu værre og har også kun sovet igennem 3 gange i hele sit liv. Jeg forstår ikke, hvorfor mine børn ikke kan sove igennem, men trøster mig med, at det nok bliver bedre engang :)

Jeg synes ikke rigtigt, der er så meget at gøre andet end at give dem den tryghed, de har brug for i løbet af natten, om det så skal betyde, at jeg skal sove i først den ene juniorseng og dernæst den anden juniorseng eller have dem liggende på tværs af sengen og bære dem frem og tilbage fra det ene sted til det andet. Ja, jeg kunne blive ved.

Jeg har tit tænkt på, at jeg ville have sat et kamera op, så jeg kunne filme mig selv om natten, for mange nætter føler jeg, at jeg har været oppe mindst 10 gange på en nat. Så ingen gode råd fra mig, men bare lidt medfølelse :)lone

Har I fået tjekket, om hun er mælkeintolerent? Jeg kender en, hvor deres barn også vågnede og var lysvågen flere gange om natten, og deres barn var intolerent over for mælkeprodukter. Det var en mulighed at prøve.Esk

Gisp, det lyder benhårdt. Særligt, når I også har en lille ny. Imponerende, at I stadig står op!

Jeg har desværre ingen særlige gode råd, men jeg kan ikke lade være med at tænke, om hun kan have ondt - eventuelt i ørerne, siden hun vågner så hyppigt og ovenikøbet er vågen så længe ad gangen?

Ellers har vores strategi herhjemme været at tage ungerne over i egen seng. Græd de, trøstede vi dem med lyset slukket, indtil de puttede igen. Efter kort tid lærte de hurtigt at finde ro og tryghed ved at sove mellem os.

Resultatet er naturligvis, at vi fortsat ofte har natlige besøg. Vi synes, det er hyggeligt, men det er nok ikke alle, der finder den løsning optimal.

Held og lykke - jeg håber snart, det vender til det bedre for jer.BR

Tjek hendes ører. Min søn sov heller ikke igennem, da han var 2 år, så vuggestuen foreslog at få hans ører tjekket. Han havde ganske rigtigt øreproblemer og fik dræn. Vi havde ingen mistanke om, at hans problem var ørerne.Coco

"Godnat og sov godt" - verdens bedste bog for børn, parforhold og nattesøvn. Den må have været oppe at vende før. Mange synes, det er det mest vanvittige, man kan gøre ved sine børn. Jeg mener, det er det mest vanvittige, hvis man ikke gør det for sine børn.Har dit barn haft søvnproblemer? Har du nogle gode råd? Skriv en kommentar herunder.

25-01-2012

Kommentarer

babydingo  25-01-2012 kl. 20:35 Anmeld

min søn på knap 1 år sove af H til om natten. men der har vi fundet ud af at det er fordi han er mega sulten om natten da han er meget aktiv om dagen, så nu er han op på 8 måltider om dagen og det har gjort det noget bedre.

DorT  26-01-2012 kl. 9:45 Anmeld

Ved at mange har god gavn af en kugledyne :) Min søn på 7 sover som en sten og har gjort det nærmest fra starten. Vores datter (4 mdr nu) er mere urolig og her har vi fundet ud af at det hjælper at sidder med hende i armene og hoppe på en af de store gymnastikbolde

sabina23  26-01-2012 kl. 11:01 Anmeld

synes det er fint med gode råd, men det er ikke altid forældrenes skyld at børnene sover dårligt. vi har en dreng der lige er blevet 3 og han kommer ind til os stort set hver nat, og han bliver også lagt i seng senest kl 20 og han sover også til middag imellem 12-14, og alligevel kommer han ind. han skal sove til middag ellers er han også træt og ikke gider spise sin aftensmad og bliver alt for let irriteret, sover han til middag så spiser han med velbehag og er en rigtig glad dreng. men vi har prøvet alt fra gode råd i bøger osv. men han har altid været vågen om natten en enkelt gang, og det er ikke fordi vi snakker og pyldre og skifter ble, han bliver pænt lagt ned igen og så går vi ud, men nu kommer han ind til os efter han har fået en større seng, dog med sengehest, men den er jo til at hoppe over, og så slæber han ellers bamse, dyne og pude med ind. han sover så igen med det samme han ligger sig hos os så det er ik altid vi mærker han kommer snigende.

RikkeGravid  26-01-2012 kl. 21:50 Anmeld

Der er mange råde herinde kan jeg se. I må ALDRIG lade hende skrige sig selv i søvn på den måde. Det kan have store omkostninger og påvirke deres selvtillid rigtig meget. Jeg vil helt klart anbefale "Godnat og sov godt". Den forklarer utrolig godt omkring børns søvn og også omkring at I ikke bare må lade barnet skrige til det falder om. Det bliver jo rædelsslagen. Barnet tror jo I forladt det. Derfor skal I gå ind og trøste og så gå ud og vente en rum tid, for derefter at gå ind igen. På den måde skræmmer i ikke barnet, men lærer det at sove selv på en skånsom måde. Vi har gjort det med begge børn efter de var 7 mdr. DEN VIRKER ;-) Men for gud skyld lad ikke barnet ligge og græde alene til det falder om af udmattelse. Det er jo omsorgssvigt og der er lavet studier på at det kan give hjerneskader at lade barnet græde sig selv i søvn.... :-(


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Må dit barn græde sig i søvn?

Det perfekte putteritual

Børn i sengen går ud over søvnen

Derfor sover dit barn dårligt

Mange gravide har mareridt

Go The Fuck To Sleep

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

børns søvn

søvnproblemer

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook