Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Derfor sover dit barn dårligt Derfor sover dit barn dårligt

Børns søvnproblemer skyldes tit dårlige vaner. Se her, hvordan du vender dem til gode rutiner.
 19373 

Kæmper du også med dit barn, hver gang sengetiden nærmer sig? Eller har barnet svært ved at sove igennem om natten? Måske skal du til at kigge nærmere på familiens aftenrutiner, for træthed og søvnproblemer hos børn skyldes alt for ofte, at der mangler struktur fra forældrenes side.

Søvnekspert Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel fortæller her om de 3 værste syndere, som forældre begår, når det handler om barnets søvn:

Sene weekend-aftener

Måske tænker du, at der ikke er noget galt i at lade børnene være længe oppe i weekenden, men det kan i længden give et stort søvnunderskud. For bliver der lavet om på nat og dag hver fredag, får barnet sjældent de timer, som det skal have for at fungere.

Børn mellem 1 og 3 år skal have 12-14 timer, børn mellem 3 og 5 år skal have 12-13 timer og børn mellem 6 og 12 år skal have 10-11 timers søvn. Samtidig er stabiliteten vigtig, og kommer barnet sent i seng 2 dage om ugen, skubber man nemt et søvnunderskud foran sig.

Ny vane: Faste sengetider betyder, at de ligger helt fast - også i weekender og ferier.

Barnet er overladt til sig selv

Sidder dit barn alene foran fjernsynet inden sengetid, er der stor risiko for, at der bliver ballade op til sengetid.

Ny vane: Det er vigtigt, at du skaber tryghed for dit barn ved at opbygge nogle rutiner, der starter allerede tidligt på aftenen. Det kan være fælles aftensmad, at man dæmper lyset, får et glas varm mælk eller læser godnathistorie. Hyggelige vaner, der samtidig får tempoet ned.

Misforstået omsorg

Dit barn kan ikke sove om natten, og du føler, at du må gøre noget. Inden længe ligger barnet mellem dig og din mand, eller også skynder du dig at tage det grædende barn op og går rundt med det, til det er faldet til ro. Det er uden tvivl gjort af et godt hjerte, men du gør ofte dit barn en bjørnetjeneste ved at udvise overdreven omsorg.

Ny vane: Lad dit barn være i sin seng, men bliv i stedet dér og trøst det. Det er vigtigt, at man tager "den gode kamp", og lærer barnet, at det faktisk godt kan falde i søvn igen i sin egen seng. Når barnet lærer, at det ikke bliver belønnet med at få lov til at sove hos mor og far, bliver det hurtigere trygt på sit eget værelse, og det er i sidste ende en gevinst både for barn og forældre.

Har du haft problemer med at få dit barn til at sove? Hvilke ting virker, og hvilke ting virker ikke? Skriv om dine erfaringer i kommenfeltet.

Kilde: Alive

06-01-2012

Kommentarer

Linda1980  07-01-2012 kl. 11:11 Anmeld

Det lyder som løsningen på vores problemer. Vil omgående afprøve det :)

skrubtuds  07-01-2012 kl. 14:20 Anmeld

Vi har altid haft en samme rutine med putning , vi fortæller 10-15 min før sengetid at det er snart, når han (fra2009) er i sengen synger mor eller far læser. Fra han har været helt spæd sluttede vi altid af med elefantens vuggevise. Når det er gjort forlader vi værelset men han får lov at høre børnesange (de stille af slagsen) meget lavt og så har vi ingen ro. Nu hvor han ligger i stor seng kommer han ind til os om natten også tit uden vi opdager det. Det er ikke specielt et problem for os, men vi prøver at lægge ham ind når han kommer hvis vi selv vågner ved det. Nogengange uden effekt... Men er helt sikker på rutinen med putning er vigtig

AMJB26  08-01-2012 kl. 20:17 Anmeld

vi har et problem med vores datter hun er fra 2009 og hun vågner om natten og er ked af det og vil ikke falde til ro igen før vi tager hende op og ligger hende i mellem os.. vi har prøvet så meget men vi aner virkelig ikke hvad vi skal være for at hun bliver i sin seng i en helt nat?

suskb  10-03-2012 kl. 21:19 Anmeld

Vi har en søn fra dec 2010 der også vågner flere gange om natten og ikke vil falde i søvn igen. Det eneste der hjælper er en flake mælk eller vi sidder hos ham, gerne op til 45 minutter. Nu er han så begyndt heller ikke at ville sove om dagen. Er efterhånden lidt desperate efter en løsning...

Asynje  18-05-2012 kl. 0:42 Anmeld

Har en datter på 1 år og 2mdr. havde et putteritual hvor jeg sang elefantens vuggevise for hende og store problemer med at få hende til at sove. hun græd altid helt vildt når jeg ville gå ud. men så sagde sundheds plejersken at jeg bare skulle prøve at gøre som når jeg puttede hende om dagen (bare ligge hende, putte dyne og bamse og så sige godnat og gå ud) og nu sover hun næsten altid med det samme uden at blive ked. hun brokker sig måske 10sek. når jeg går ud. men hvis jeg lige venter med at gå ind hvis det kun er lidt brok, så stopper hun meget hurtigt.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Så meget søvn mister nybagte forældre

Få dit barn til at sove på 10 sekunder

Derfor sover far fra barnets gråd

GRAVIDA #2

MIN BABY nr. 2

Må dit barn græde sig i søvn?

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

søvn

søvnproblemer

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook