Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Motion under graviditeten Motion under graviditeten

Motion gør underværker for dig under graviditeten. Den hjælper med til at forberede din krop på fødslen.
 5312 

Motion gør underværker for dig under graviditeten. Den hjælper med til at forberede din krop på fødslen ved at styrke dine muskler og gøre dig bedre til at stå imod, samtidig med at den hjælper din krop til hurtigere at komme tilbage til sin normale form, når først barnet er født.

At man skal holde sig aktiv under graviditeten betyder ikke nødvendigvis, at man skal dyrke overdreven motion. Din krop udskiller under graviditeten et hormon, der hedder relaxin, som løsner dine led for at forberede dem på fødslen, så derfor er det ikke sikkert, at det er en god ide at motionere lige så hårdt, som du gjorde, før du blev gravid. Det er vigtigt at finde motionsformer, der ikke belaster dig eller skader babyen.

Den bedste form for motion skal få dit hjerte til at pumpe, holde dig smidig, kontrollere din vægtforøgelse og forberede dine muskler til det hårde arbejde, det er at føde - uden at forårsage unødig psykisk stress for dig eller din baby.

Mange aktiviteter såsom løb og vægttræning er gode nok i begyndelsen af graviditeten, men det kan blive nødvendigt at sætte tempoet ned, efterhånden som du vokser. Det er bedst at undgå aktiviteter, der kan udsætte dig for risikoen for at glide og falde, såsom cykling, rulleskøjteløb, ridning og skisport.

De følgende motionsformer er temmelig ufarlige for vordende mødre, selvom nogle af dem måske ikke lige passer dig i de sidste måneder af graviditeten. For at være på den sikre side, så konsulter din læge eller jordemoder, inden du kaster dig ud i et større motionsprogram.

Øvelser for hjerte og blodomløb:

Gåture

En af de bedste øvelser for gravide er lange spadsereture for at få pumpet blodet rundt i kroppen. Det holder dig i form uden at slide på dine knæ og ankler. Det får dig ud af huset, hvilket kun kan være godt. At gå er en sikker måde at motionere på gennem alle graviditetens 9 måneder.

Jogging/løb

At jogge er den hurtigste og mest effektive måde at motionere både hjerte og krop på en gang. Du kan ovenikøbet skræddersy dine joggingture, så de passer ind i dit skema. Den ene dag kan du nøjes med at løbe i et kvarter, hvis det er alt, hvad du kan overkomme, og næste dag, hvor du måske har mere tid, kan du jogge i en halv time.

Svømning

Sundheds- og fitness-eksperter fremhæver svømning som den bedste og sikreste form for motion for gravide kvinder. Svømning er så ideel, fordi den både træner store muskelgrupper (arme og ben), giver god motion for hjerte og blodomløb, og samtidig giver gravide kvinder fordelen af at føle sig vægtløse på trods af graviditetens ekstra kilo.

Øvelser der giver øget fleksibilitet og styrke:

Yoga og strækøvelser

Her er en god nyhed: Yoga og strækøvelser kan hjælpe med til at opretholde muskelspændingen og holde dig smidig med meget lidt eller slet ingen overanstrengelse af dine led. Men du bliver nok nødt til at supplere dit yoga program med en spadseretur et par gange om ugen for også at give dit hjerte lidt "arbejde".

Vægttræning

Hvis vægttræning allerede indgår i dit motionsprogram, er der ikke nogen grund til at stoppe med den. Du bliver dog nødt til at undgå brugen af tunge vægte og at indtage visse stillinger. Hvis du tager de nødvendige forholdsregler og bruger en god teknik, er vægttræning en mægtig god måde til at forøge elasticiteten og styrken i dine muskler.

Øvelser der er gode for begge dele:

Dans

Du kan få hjertet til at pumpe ved at danse til din yndlingsmudik i de vante omgivelser hjemme i din egen stue, men hold dig fra breakdance, hip-hop eller anden dans, hvor du skal hoppe, springe eller hvirvle rundt. Hvis du melder dig til et kursus, kan du løsne op for spændinger til dejlig musik, samtidig med at du holder dig i form og møder andre mennesker.

Low-impact aerobic

En god ting ved et aerobic-kursus er, at det er et bestemt tidsrum, hvor du ved, du vil få noget motion. Og hvis du melder dig til en klasse, der er specielt beregnet for gravide, vil du samtidig få fordelen af at møde andre i samme situation som dig, og være sikker på, at hver eneste øvelse er blevet godkendt som værende sikker for dig og din baby.

God fornøjelse!

30-12-1999

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Motion

GRAVIDA #2

Motion kan udsætte graviditet

Motion mindsker gravides smerter

Spædbørn skal motionere regelmæssigt

Gravide skal op af sofaen

Gravide bevæger sig ikke nok

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

motion

Læs meget mere om at være gravid og alt hvad det indebærer for dig og dit kommende barn:

Graviditet

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook