Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Mors mælk giver sundere børn Mors mælk giver sundere børn

Børn, der bliver ammet, har mindre risiko for at udvikle overvægt og diabetes senere i livet.
 7390 

Børn, der bliver ammet, har mindre risiko for at udvikle overvægt og diabetes senere i livet end børn, der mætter maven med for eksempel modermælkserstatning.

Det viser en netop afsluttet ph.d.-afhandling udarbejdet af Anja Lykke Madsen fra Københavns Universitet. Hun har fulgt og undersøgt 330 børn i 9, 18 og 36 måneders alderen.

"Vi kan se, at amning har en markant, målbar effekt på de vigtige faktorer i blodet, der regulerer væksten, nemlig IGF-I og insulin. Jo flere gange barnet blev ammet, jo lavere var hormonniveauet", siger hun.

"Resultaterne tyder på, at barnet har lidt lavere risiko for overvægt senere i barndommen. Samtidig var der en sammenhæng mellem, hvor lang tid barnet var blevet ammet, og hvor meget det vejede ved 18 måneders alderen", siger Anja Lykke Madsen.

At amning får børn til at vokse lidt langsommere, er ikke ny viden hos forskere. Men ifølge professer Kim Fleischer Michaelsen bidrager undersøgelsen med nyttig viden om baggrunden for tidlig fedmeudvikling.

"Når vi undersøgte børnenes vækst op til 18 måneders alderen, var der nogle interessante sammenhænge, der kan have betydning for vores forståelse af de mekanismer, der ligger bag tidlig fedmeudvikling. Jo længere barnet var ammet, jo mindre vejede det simpelthen ved 18 måneders alderen", siger han.

Undersøgelserne i studiet viste også, at jo længere børnene sov, jo mindre var deres taljeomkreds.

Desuden havde børnene til de mødre, der tog meget på i graviditeten, et lidt tykkere fedtlag under huden i forhold til børn, hvis mødre havde taget mindre på.

Kilde: Ritzau

15-12-2011

Kommentarer

DorT  16-12-2011 kl. 8:18 Anmeld

Arhhhhh - bliver så rasende over at amning altid skal fremhæves på den måde!!!!!! Vi er altså en del der ikke kan amme af forskellige årsager og guess what vores børn bliver helt normale trods det. Selvfølgelig ligger det lige for at amme og det er uden tvivl godt for barnet men så er det altså heller ikke bedre. Der tales meget om at alle de giftstoffer moderen har været i kontakt med gennem livet (hvilket er langt flere nu end tidligere) gives videre til barnet ved amning. Det vigtigste må da være at mor, barn og familie trives og har det godt. MODERSKABET SIDDER IKKE I BRYSTERNE husk det! Al de hype omkring amning giver meget usikre og urolige mødre og tænk på hvor mange der bliver genindlagt efter fødslen fordi amningen bare ikke kommer igang og barnet ender med at være dehydreret mm - så heller en flaske efter min mening

salvesen  16-12-2011 kl. 8:21 Anmeld

Min mor ammede ikke mig, og jeg er ganske slank. Jeg ammede ikke mine de 2 første. De er hverken fede, eller sygdomsramt. Jeg ammer så den tredje her. Hun er 7 måneder, og hænger der stadig. Og lige der ville jeg ønske hun gad flaske.. Hendes vægtkurve er nedad gående fordi hun er ren ammebarn stadig, og det kan da heller ikke være sundt!

DorT  16-12-2011 kl. 8:24 Anmeld

Præcis - det samme er tilfældet her. Jeg er flaskebarn og helt normalvægtig, min ældste søn er flaskebarn og har altid under sig vægtkurve. Vores datter på 9 uger får også flaske - det er altså ikke så farligt!!

salvesen  16-12-2011 kl. 8:33 Anmeld

Det er det nemlig ikke. Altså jeg er da glad for, at amningen har gået godt, og at det har fungeret, men jeg har været lige så glad for flaske til mine andre 2 unger. Kan Huske med den første, for 8 år siden, imens jeg stadig lå på barselsgangen. Der tvang de mig nærmest til, at amme. De kom umotiveret ind, og flåede mit bryst ud af BH´en, og maste ungen ind mod, for, at hun sklle tage fat.. Virkelig ubehagelig oplevelse.. Jeg valgte det fra allerede derinde, selvom de lokkede med, alt muligt p*s og l*rt. Samtidig troede de, at jeg måske havde svamp på brysterne men jeg blev aldrig tjekket, og det var derfra jeg stod helt af. Så flasken blev vores ven, og farmand har et helt speciel forhold til de 2 fordi han også har haft den tætte kontakt med dem, omkring maden. :) Altså nu ved jeg godt, at det måske ikke lige var det artiklen handlede om, men synes bare amning er så overvuderret..

DorT  16-12-2011 kl. 9:27 Anmeld

Præcis og der er hele tiden nyt om at børnene enten bliver mindre begavede, mindre sociale osv osv hvis den onde mor ikke ammer :)

june82  16-12-2011 kl. 9:45 Anmeld

‎(((((((-: nøj en lille debat der blev startet der. Men heldigvis er vi alle forskellige og der blir hele tiden fundet ud af nye ting og sager omkring mad og ja andre sager i børnefamilier synes jeg. Nogle falder til jorden igen! Det ku ligeså godt ha været en artikel omkring viginal fødsel eller kejsersnit -så sku nogle mødre nok også komme op af stolen (-; Er sikker på at ammer man eller gir man flaske -så er der nok både gode/dårlige ting ved begge dele. Hovedsagen er vel at vores små er mætte og er trygge ♥ Er selv ammende også i tiden nu. Har 4 børn i alderen 6, 4, 2 år og snart 5 mdr. Jeg har ammet dem alle i 11-14 mdr -fuldt ud til 6 mdr. Jeg elsker det! Lige så højt som jeg elsker at jeg fik pks (planlagt kejsersnit) pga diabetes type1 har vi fået meget store børn så de er taget ved pks 3-4 uger før tid ellers ku min spinkle krop ik holde til det heller! (-; Og ja jeg er ligeså go en mor alligevel selvom jeg ik har presset nogen ud i ulidelig smerte!!! Smerten fik jeg bagefter (((-; hehe..

Bobthebuilder  16-12-2011 kl. 11:34 Anmeld

der er vel ikke noget der er bedre end andet, så længe man som mor gør alt for sit barn.. men forstår godt at nogle føler jeg truffet og trådt over fødderne af denne debat... at amme gør jo at baby har sin mors immunforsvar i længere tid og det er jo altid godt.. og at amme er jo heller ikke altid en dans på roser.. brystbetændelse, sår på brystet m.m... samt de ammende har jo altid maden med sig.. Når det så er sagt, så er der også fordele ved flaske børn.. man kan deles med far.. og det gør ofte at far og baby også for et tæt forhold fra starten.. og at mor har chancen for at sove og få lidt mere overskud til at klare hverdagen.. tror måske at man som en mor der giver flaske bare bliver træt af at det forventes at man ammer.. og man skal forklare hvorfor man ikke ammer.. jeg har for 3 uger siden fået mit 4. barn og alle er flaskebørn.. forsøgte med de 2 første at amme, men har ikke mælk til dem.. har derfor ved de sidste 2 fravalgt amning fra starten af.. og har haft det godt med det.. og det er blevet accepteret fuldt ud.. men alligevel skal man forklare hvorfor.. tror det er det, man nogle gange bliver træt af.. så man kan i denne debat ikke gøre nogen 100% tilfredse.. man må bare hvile i sig selv og sit valg...

Teresinha  16-12-2011 kl. 11:37 Anmeld

Hold mund.. Det presser os stakkels mødre med de artikler, at give ens barn flaske er skam lige så godt..


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Amning

Så lidt ammer danske mødre

Kan du amme sådan?

MIN BABY nr. 2

Ammebørn græder mest

Disse mødre er bedst til at amme

Offentlig amning

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

amning

brystmælk

Læs meget mere om amning og få gode råd og tips:

Amning

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook