Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Unge mødre opgiver at amme Unge mødre opgiver at amme

Kun hver 3. nybagte mor under 20 år ammer i 4 måneder, sådan som anbefalingen lyder.
 6514 

Småbørn trives bedst, hvis de ammes i mindst 4 måneder. Men kun knap hver 3. mor under 20 år lever op til anbefalingen.

Bedre ser det ud for mødre mellem 30 og 40 år, hvor næsten 7 af 10 udelukkende ernærer deres børn med modermælk i de 17 uger, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Uddannelse, familiestatus og etnisk baggrund spiller også en rolle for, hvor længe nybagte mødre ammer. Har mor gået mere end 10 år i skole, bor hun sammen med barnets far og har hun dansk baggrund, øges chancen.

Modsat er det kun 39 procent af mødre med under 10 års skolegang, 36 procent af enlige mødre og 42 procent af anden- eller tredjegenerations indvandrere, der ammer den fulde periode.

Hvor længe ammede du dit barn, og hvor gammel var du? Hvis du ammede i kortere tid end 4 måneder, hvad var så årsagen til, at du ikke ammede længere? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Ritzau

02-09-2011

Kommentarer

DorT  02-09-2011 kl. 10:16 Anmeld

Ca 1 uge kæmpede vi uden held før vi opgav og fik en meget glad dreng ud af det :) næste gang er jeg i tvivl om vi i det hele taget vil prøve. Det var ikke kampen værd og vores dreng blev meget mere glad og mæt

englev  02-09-2011 kl. 10:18 Anmeld

Min ældste datter ammede jeg i ca 9 dage, så var der stort set ikke mere mælk til hende. Der var jeg 30 år. Min yngste datter ammede jeg i 4 måneder, men måtte gå over til flaske, da hun hele tiden ville ammes, lavede stort set ikke andet når hun var vågen. Der var jeg 33 år.

Drukmaasen1983  02-09-2011 kl. 10:23 Anmeld

‎1) jeg var 20år da jeg blev mor, og jeg forsøgte at få amningen op og kører, men allerede på sygehuset måtte hun få erstatning pga en sygeplejerske havde sagt forkert så jeg sad med en MEGET sulten datter, jeg malkede ud i 3uger pga hun ikke ville tage ved, Hun gaven kolik, jeg var ikke enlig.

2) 22år, igen et kolik barn som ikke tog ved, malkede ud i 3-4uger men hun var også flaske, jeg var enlig mor.

3) 25år amningen kørte rigtig godt, hun var på intet tidspunkt flaskebarn, jeg stoppede da hun var 18mdr pga graviditet. Jeg var enlig.

4) 27år, Jeg fødte lidt for tidlig så min søn havde nedsætte kræfter til at spise ved mig, men jeg holdte produktionen oppe men Han kom først på fuld amning da Han var en mdr, nu er Han 7,5mdr og jeg ammer stadig. Jeg er enlig.

Jeg har kun gået i skole til 7-8 klasse og har ingen uddannelse.

pippi7184  02-09-2011 kl. 10:28 Anmeld

den store blev ammet til hun var 2 år og et par måneder da hun blev født var jeg lige fyldt 25, og nu ammer jeg igen lillesøster men hun er endnu kun 2 måneder :) Denne gang har jeg malket ud til mælkekøkkenet i Skejby pga for meget mælk :)

LeAn  02-09-2011 kl. 10:41 Anmeld

Nr 1) Jeg var 31 år og ammede fuldt i 5 mdr. Skulle begynde arbejde, da hun var 5½ md - hun var hjemme med sin far derefter. Nr 2) Jeg var 41 år - ammede fuldt i 4½ måned, derefter supplerede jeg med lidt grød... Hun ville spise hele natten og det orkede jeg simpelt hen ikke. Delammet til hun var ca 16 mdr. Nr 3) Samme historie som med nr 2 ... Jeg var ked af at stoppe fuldamning så tidligt, men en SP sagde ved nr 3 at det skulle jeg ikke være ked af. Hverken nr 2 eller 3 har fået flaske - jeg kunne dække deres væskebehov til de kunne drikke af kop.

teglskov3  02-09-2011 kl. 11:57 Anmeld

nr 1 fik jeg med 25 år ammede i 5 uger - selvom der næsten ingen mælk var (min dreng suttede suttede og suttede og sov hele tiden) - til sidst beorderede sundhedsplejesken en flaske da han stadig havde fødselsvægt efter 5 uger( og så vågnede han op fra sin dvale og tog på)...nr 2 (26 år) ammede jeg i 1 uge og da det lignede det første forløb beslutttede jeg mig for efter en nats tuderi at han også skulle have flaske (da var jeg indlagt med ham endnu) da sagde sygeplejeskerne at det var det rigtige valg for da havde lillemanden på en uge tabt sig fra 3640g til 2900g...men det var hårdt for mig at stoppe begge gange - følelsesmæssigt da jeg følte jeg ikke slog til - kunne jo ikke engang amme mine børn....og det betyder stadig meget for når folk taler om amning og det berører mig stadig!....men har to total lækre sunde flaskedrenge og at gå over til flaske er helt klart det bedste jeg har gjort!

tuttemortil4  02-09-2011 kl. 12:07 Anmeld

min førstefødte fik jeg da jeg var 19. Jeg ammede og det gik rigtig godt - men da min datter var 7 uger gammel afviste hun brystet blankt meget pludseligt. Efter 2 døgns kamp fik hun flaske, og ville ikke have brystet igen. Dagen efter fik jeg min første menstruation efter fødslen. Min mor sagde så at så smager mælken mærkeligt for barnet, og det sikkert er derfor hun afviste brystet. Jeg forsøgte at redde amningen, men desværre uden held. Jeg havde lært en lektie i forhold til flere børn og amning, og med mine efterfølgende amninger vidste jeg hvad problemet var når barnet mellem 5-8 uger pludselig afviste mit bryst. Det var fordi jeg skulle have menstruation. Der gav jeg ikke op. Jeg har ammet mine 3 andre børn i henholdsvis 5 måneder. 7 måneder og 10 måneder. Der brugte jeg 2-3 døgn på at kæmpe for at holde det igang, og gav ingen flaske. Jeg synes at der ikke er nok vejledning for unge mødre og mødre generelt i forhold til ting der kan gå galt ved amning. Jeg nød at amme. Det var det dejligste synes jeg.

boble79  02-09-2011 kl. 20:12 Anmeld

hi hi... jeg stoppede først amningenen efter 36 måneder... så er vist lidt uden for nummer...

morhenriette3  03-09-2011 kl. 1:08 Anmeld

med nr 1 fik jeg som 24 år jeg amme i 4½ mdr men de sidste 1½ mdr var kun en til to gange om dagen have meget mælk måtte få piller så det stoppe da det ikke mætte ham han var kun 2½ mdr da han fik 1-2 gang grød om dagen og majsvælingen til natten.Med nr 2 var jeg 29 år.Jeg amme kun til hun var 2-2½ mdr have meget mælk igen men måtte stoppe pga dep og fik så piller mod det så måtte ikke amme.Hun var kun 7½-8 mdr da hun smid sutteflasken helt. Med nr 3 var jeg lige bleve 33 pr han er så nu 21 mdr herden 23 sep.Han amme jeg ca 5½-6 mdr men de sidste 3 mdr var kun om natten.

Babybliss  03-09-2011 kl. 8:26 Anmeld

Fik ham da jeg var 26. Han er min første. Han er nu næsten 11 mdr. og ammer ham stadig. Ammede også næsten uafbrudt i starten, men har ikke andre børn og min mand tog sig af næsten alt andet i den tid, så vi tog det med og fortryder det ikke et sekund :)

Futtemus  23-04-2012 kl. 21:12 Anmeld

Jeg fik min datter da jeg var 25, hun er nu 9½ måned og ammer stadig!! på trods af at hun suttede mig i stykker, fordi hun lå forkert! så jeg måtte pumpe ud i nogle dage, så sårene kunne hele. Og da vi så gik i gang igen, brugte jeg suttebrikker, jeg måtte dog efter noget tid stoppe med brikker, da min datter fik luft i maven af dem!
jeg elsker at amme min datter, og vil blive ved så længe det er muligt!


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Amning

Så lidt ammer danske mødre

Kan du amme sådan?

MIN BABY nr. 2

Ammebørn græder mest

Mors mælk giver sundere børn

Disse mødre er bedst til at amme

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

amning

ung mor

Læs meget mere om amning og få gode råd og tips:

Amning

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook