Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Let at teste forkert med graviditetstest Let at teste forkert med graviditetstest

Det er let at komme til at bruge graviditetstesten forkert og dermed få et forkert resultat.
 68687 

Markedet for graviditetstester er kæmpestort, og testerne fungerer meget forskelligt, både hvad angår testtidspunkt, aflæsningstidspunkt og i det hele taget måden, de skal bruges på. Netop derfor er det afgørende at læse brugsanvisningen grundigt og gøre, hvad der står.

Og selv om netop dette råd kan synes enkelt, er det ikke altid tilfældet, når testen skal tages hjemme på badeværelset. Forventning og utålmodighed kan nemt spænde ben for en grundig læsning af vejledningen.

Den mest afgørende forskel er testernes følsomhed over for graviditetshormonet HCG. Jo mindre mængder HCG, testen kan måle, des tidligere kan den påvise en graviditet.

Har man tidligere brugt en test, der kan give resultatet tidligt, vil man derfor kunne få et falsk negativt resultat, hvis man bruger en test, der er mindre følsom, på samme måde.

En gennemgang af 8 graviditetstesters brugsanvisninger viser eksempelvis, at WH Accutest og Unistep Easy ikke kan bruges, hvis man har indtaget alkohol, mens det - ifølge vejledningerne - ikke påvirker brugen af de øvrige 6.

På samme måde er der stor forskel på, hvor længe testen skal dyppes i urinen. Mens EasyCuppen bliver fyldt med urin og dermed suger hele tiden under testen, skal Apotekets Graviditetstest eksempelvis kun suge i 10 sekunder.

Flere brugsanvisninger angiver desuden, at testen kan vise negativ, hvis man har indtaget for meget væske, fordi urinen og dermed mængden af HCG vil blive fortyndet. En enkelt test, WH Accu, angiver omvendt, at for stor en koncentration af graviditetshormon vil kunne give et falsk negativt resultat.

Og så er der stor forskel på, hvor længe et resultat kan aflæses med sikkerhed. Flere af testerne aflæses op til 10 minutter efter, men på testen fra Valmed skal resultatet aflæses inden for 5 minutter.

Hvor mange tester tog du, da du skulle finde ud af, om du var gravid? Har du prøvet forskellige tester, som gav forskelligt resultat? Skriv en kommentar herunder og fortæl om dine erfaringer med graviditetstester.

Kilde: Politiken

01-11-2010

Kommentarer

Angelmom  01-11-2010 kl. 11:53 Anmeld

Jo, tak. Jeg udstede falsk positiv med 2 test og det var endda af den bedste slags. Nu var jeg så heldig at jeg ikke ville være gravid (efter et kondom der var sprunget). Men tænk hvis det var sket for et par der havde prøvet i flere år at få et ønskebarn. Forfærdeligt.

catharinaerikse  01-11-2010 kl. 12:36 Anmeld

jeg brugt en fra kiwi og den viste efter 3 minutter og jeg var 3 dage over tiden og den koste 30 kr. nu kan jeg ikke huske hvad den hedder da det er et år siden teste d. 2 november 2009 sidste år og nu sidder jeg med en datter på næsten 4 mdr. nu..

ulsens  01-11-2010 kl. 14:03 Anmeld

Jeg brugte en fra netto, og den viste resultat efter ca 3 Minutter ( var lige gået over tiden), der var 2 i pakken " tog 2 test for min egen skyld, de begge var positiv, men troede ikke jeg var så heldig, vi havde prøvet i ca 3 år" og nu har vi en dejlig søn på snart 10 mdr ;-). Næste gang vil jeg også bare købe testpakken i Netto

Lykketal_3  04-11-2010 kl. 21:23 Anmeld

1. gang tog jeg en, købt i Bilka. 2 min og den var positiv og tog derefter til lægen.
2. gang tog jeg 4 alle i den billige ende af pris skalaen.
3. gang havde jeg købt en digital en i england, der ogsåå kunne sige hvorlangt henne jeg var, den var ret pebret, men lidt sjov syntes jeg, fik sener testet hos lægen også.

nyte  10-11-2010 kl. 11:17 Anmeld

Jeg har også prøvet den fra føtax og netto (samme test bare 10 kr billigere i netto) og jeg har prøvet at teste falsk positiv fordi det sprøjtede op i feltet hvor stregerne skal komme, så min erfaring siger: tis i en kop og dyp så graviditetstesten i koppen i det antal sek. så får man det bedste resultat :) en anden ting: nar man skal tisse i en kop er det vigtigt at man først tisser lidt ud inden man sætter koppen ind, på den måde bliver urinprøven den reneste - kommer fra en der har afleveret RIGTIG mange urinprøver ved lægen pga blærebetændelse :) held og lykke

skatter87  06-12-2010 kl. 9:10 Anmeld

Jeg har godt erfaring med tests købt på apoteket.. Allerede dagen efter forventet mens kunne jeg teste posititiv og fik det kontrolleret ved lægen og den var god nok..
Held og lykke til alle

Tinehs  03-05-2011 kl. 15:01 Anmeld

Mine teste har vist positivt i første forsøg alle 4 gange jeg har været gravid. De første 3 gange brugte jeg unistep, til nr 4 brugte jeg Valmed fra Nette. Alle gange har jeg først testet når jeg var minimum 4 dage over tid.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Teste

Positiv graviditetstest kan give et chok

Billig graviditetstest er bedre end de dyre

To meget forskellige fødsler og graviditeter

Da Lasse Emil kom til verden

Da testen viste 2 streger

Jagt på ulovlige hjemmetest

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

graviditetstest

Læs meget mere om fertilitet og om at forsøge at blive gravid:

Før graviditet

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook