Undgå kræsenhed allerede under graviditeten Spis varieret under graviditeten og i den efterfølgende ammeperiode, hvis du vil undgå, at dit barn bliver kræsen.
3070
Under graviditeten og i den efterfølgende ammeperiode skal man helst spise varieret og ikke være bange for at afprøve spændende, krydrede retter. Det hjælper ens børn til at komme over den kræsne periode.
Undersøgelser viser, at børn ofte er tiltrukket af søde smagsvarianter, selv inden de har drukket den første tår af moderens mælk, og derfor kan det være en udfordring for forældre at servere de syrlige eller bitre smage, som forekommer i meget mad.
"Børn kan ofte lide de fleste fødevarer, man præsenterer dem for, indtil de er ca. 1½ år. Derefter indtræder mange i en mere kræsen periode", fortæller Helene Hausner fra Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
"I den kræsne periode har forældre, som har præsenteret barnet for en bred vifte af smagsoplevelser under graviditeten og amningen, ofte en fordel. Jo mere børnene har 'smagt' før, jo flere smagsoplevelser vil barnet være åbne overfor i den kræsne periode", siger Helene Hausner.
Forskningen viser altså en sammenhæng, mellem den mad gravide og ammende spiser, og de fødevarer børnene tiltrækkes af senere i livet.