Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Babysenge Babysenge

Det er nødvendigt med nogen planlægning og en del research for at finde den sikreste seng til din baby.
 11259 

Det er nødvendigt med nogen planlægning og en del research for at finde den sikreste seng til din baby. Det er en god idé at begynde at lede efter den helt rigtige seng til din baby flere måneder før forventet fødsel, hvis du har mulighed for det.

Gå i butikker og kig på de mange muligheder, der findes på markedet. Eller start med at sende bud efter nogle brochurer, som du i ro og mag kan kigge igennem derhjemme, når du har tid.

Mange møbelfabrikanter og babyudstyrsforretninger tilbyder en masse forskellige typer senge, der kan tilpasses indretningen i dit hjem, ligesom man kan få senge, der passer til det øvrige babyudstyr, du vil indrette børneværelset med. Andre modeller kan laves om fra babyseng til småbørnsseng, og nogle kan endda trækkes ud til en juniorseng til sidst.

Køb en seng med hjul. Du kommer til at sætte pris på, at sengen er let at flytte rundt med, når du skal gøre rent, eller hvis du vil flytte om i børneværelset efterhånden som babyen vokser.

Spørg i forretningen om sikkerhedsstandarder. Spørg om der findes faste regler for, hvad fabrikanterne skal rette sig efter. For eksempel må der ikke være mere end ca. 6 cm mellem tremmerne i en tremmeseng, så babyens hoved ikke kan sidde fast i mellemrummene.

Den øverste kant af den sænkbare side bør være mindst 60-65 cm over støtten på det laveste sted, når den er slået op, og mindst 20-25 cm over madrasbunden, når den er slået ned.

Undgå senge og vugger, der har udskæringer i hovedgærde og fodende, da babyen også kan få hovedet i klemme i disse.

Vælg en model, hvor madrassens højde kan justeres. Du har brug for, at madrassen kan sidde højt, mens din baby er nyfødt, og lavere, når babyen begynder at kunne rejse sig.

Check hvor nemt det er at slå siden op og ned. Da din baby sikkert sover, når du lægger den i seng, er det mest praktisk med en sengeside, der er nem og lydløs at slå op. Men sørg for, at udløsermekanismen ikke er alt for nem at håndtere, da din baby jo nødigt skulle kunne lære, hvordan man bruger den.

Prøv at rokke med sengen, mens den står på gulvet i butikken. Hvis den gynger og giler, så find en anden seng - eller check den samme model i en anden forretning for at få fastslået, om det bare var et dårligt samlet eksemplar, du var udsat for.

Mål størrelsen på sengen - især madrasstørrelsen. Den bør være mindst 1,20 meter lang og 65-70 cm i bredden. Hvis du nemt kan få to fingre ned imellem madrassen og sengesiden, er madrassen for lille, eller sengen er for stor. Hvis madrassen ikke passer i størrelsen til sengen, kan det resultere i, at din baby kommer til skade ved at glide ved siden af eller ned under madrassen.

Hvis du skal give en seng som gave til nybagte forældre, så tal med dem om, hvilken type seng de foretrækker - eller gå med dem, når de skal ud at handle.

Husk at samle sengen i det værelse, den skal stå i. Det kan være, den ikke kan komme ind gennem døren, når den først er samlet.

Lad være med at købe en seng med ornamentering på hjørnerne. Små børn er i flere tilfælde blevet kvalt, når deres tøj hang fast i diverse krummelurer på sengens hjørner.

Stil ikke sengen direkte under et vindue. Sengehesten forhindrer ikke barnet i at falde ud af vinduet, hvis det er i stand til at kravle op. Pas på ikke at anbringe sengen i direkte træk mellem f.eks. vindue og dør. Små børn kan ikke ret godt tåle træk.

Tænk dig godt om, før du lægger din baby i familiens arvestykke. Senge og vugger, der er fremstillet for mere end 25 år siden, er ikke nødvendigvis så sikre, som de nyere senge. Hvis der er gænger på familieklenodiet, så kan babyen ikke bruge den så længe. Hold øje med, hvornår dit barn får så mange kræfter, at det selv kan rokke vuggen. Der skal ikke meget til, før den tipper over.

Babysenge kan fås til meget forskellige priser fra ca. 700 kroner for en almindelig tremmeseng til flere tusinde kroner for de mere avancerede typer.

31-01-2001

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Børneværelset

Børn i sengen går ud over søvnen

Wallstickers til børneværelset

Hvad tid bliver dit barn puttet?

Møbler som vokser med dit barn

Ikea tilbagekalder barnesenge

Tjek dit barns seng

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

senge

børneværelse

Læs mange flere artikler med gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, før du køber en lang række produkter til dig og dit barn:

Før du køber

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook