Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Kristians korte liv Kristians korte liv

På bare 5 timer ændrede Mettes verden sig. Hendes søn havde den mest kompliceret hjertefejl, et barn kan få.
 3758 

Skrevet af Mette

Fredag den 8. april 2005 vågner jeg ved, at jeg har meget kraftige plukkeveer. Jeg går på toilettet for at tisse, og slimproppen går. Men efter 3 timer går veerne i sig selv igen. Jeg ringer til fødeafdelingen på Skejby Sygehus og aftaler med dem, at vi skal se tiden an.

Kl. 16 begynder veerne så småt igen, og jeg ringer igen til Skejby og aftaler med dem, at vi skal komme ind, når der er 5 minutter mellem veerne.

Da klokken bliver 17, ringer jeg igen til Skejby og siger, at nu kommer vi altså ind. Præcis kl. 18 står vi inde i undersøgelsesrummet og venter på jordemoderen.

Da hun undersøger mig, er jeg 6 cm åben, hvilket jeg slet ikke kan forstå (jeg fødte første gang ved akut kejsersnit, da jeg var 6 cm åben). Vi bliver enig om, at jeg skal på fødestuen, og hun vil prikke hul på vandet.

Tak skæbne, det gik lige pludselig stærkt. Veerne væltede ind over mig uden pauser, og kl. 18.48 fødte jeg verdens dejligste lille dreng på 3.550 gram og 52 cm. Perfekt - troede vi.

På grund af efterveer blev jeg indlagt på barselsafdelingen. Hele lørdag formiddag gik med at ringe til familie og venner og fortælle vores dejlige nyhed.

Men om eftermiddagen kom en erfaren sygeplejerske, der før havde arbejdet på børneafdelingen, og spurgte, om hun måtte ringe til lægen og få hende til at se på vores dreng, da hun syntes, at han var ved at blive lidt blå om munden, og hans vejrtrækning var meget hurtig, og selvfølgelig måtte hun det.

Lægen kunne hverken se eller høre noget forkert, men syntes, at vi skulle have en børnelæge til at se ham. Hun kunne heller ikke se noget, men ville gerne have ham indlagt til observation til dagen efter.

Da vi kom over på børneafdelingen, gik det stærkt. På 5 timer ændrede hele vores verden sig fra, at vi troede, at vi havde fået en sund og rask dreng til, at han havde den mest komplicerede hjertefejl, et barn kan få. Han manglede faktisk det halve hjerte.

Vi fik at vide, at der var en mulighed for operation, men han skulle igennem 3 alvorlige operationer, hvor der var 50% chance ved hver operation for, at han vil overleve, og hvis han overlevede dem alle 3, så skulle han på et tidspunkt have et nyt hjerte, for venstre hjerteklap ville bukke under på et tidspunkt.

Vi kunne bare ikke bære tanken om, at han skulle igennem alt det og så vide, at vi alligevel skulle miste ham på et tidspunkt. Han skulle ikke dø på et koldt operationsbord omgivet af fremmede mennesker. Han skulle mærke kærlighed og være hos os, når han skulle dø.

Natten til søndag kom vores præst og døbte ham Kristian, og søndag formiddag fortalte vi lægen, at vi havde valgt, at han skulle have lov til at sove og ikke skulle igennem operationerne. Søndag eftermiddag blev vi overført til børneafdelingen for hjertesyge børn og fik en enestue.

Der sad en sygeplejerske inde ved os hele tiden, og hele familien kom i løbet af søndagen og så Kristian og holdt ham.

Natten mellem søndag og mandag fik han det meget værre, og vi sang godtnatsange for ham og fortalte alle de historier, vi kunne. Vi fortalte ham om hans bedsteforældre, han nu skulle op til, og kyssede og holdt om ham hele natten igennem.

Mandag morgen blev det igen værre, og nu kunne vi se, at det kun var et spørgsmål om tid. Han havde lukket sine øjne, for han var så træt og kunne næsten ikke mere. Jeg sad med ham og blev ved med at tale til ham, så han ikke skulle føle sig alene, og fortalte ham, hvor meget vi elskede ham, og at han skulle give slip og få fred.

Pludselig åbnede han øjnene og kiggede direkte på mig i nogle få sekunder, og det var som om, han sagde: "Mor, jeg kan ikke mere, jeg tager afsted nu". Få minutter efter holdt han op med at trække vejret og fik fred.

Aldrig i mit liv har jeg været så ked af det og følt mig så tom. Men vi ved, at vi gav ham det bedste liv, vi kunne, selvom det kun var i 3 dage.

04-06-2005

Kommentarer

lonni30  25-01-2011 kl. 22:15 Anmeld

puha ved ikke hvad jeg skal sige sikke en grim omgang i har været igenmen ... jeg har selv et hjertebarn må jeg spøger hvad hjertefejl havde han ....


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Lykkepiller kan medføre børn med hjertefejl

Folinsyre medfører færre hjertefejl

Andreas, vores hjertebarn

Min ufrivillige abort i uge 12+6

Nikolaj blev født i uge 28+1

Min mirakel-søn med Downs syndrom

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

hjertefejl

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook