Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Jul med baby (24-30 måneder) Jul med baby (24-30 måneder)

Dit barn vil uden tvivl blive grebet af al det spændende nye, der sker i forbindelse med julen.
 3979 

Dit barn vil uden tvivl blive grebet af al det spændende nye, der sker i forbindelse med julen. Han er stadig for lille til at forstå den abstrakte idé bag julen, men han vil elske alle ritualerne med at tænde kalenderlys hver morgen, pakke kalendergaver ud hver dag, se julekalender i TV osv.

Det er derfor ikke spor for tidligt at starte jeres egne juletraditioner, såsom at gå ud i byen og se på juleudstillinger og alle de flot pyntede stormagasiner med alle de funklende lys og stærke farver. I kan også læse højt hver dag af et juleeventyr og lytte til julesange.

På dette alderstrin elsker børn at føle, at de har kontrol over situationen. Hvis du har planer om at tage dit barn med ind til byen og møde julemanden, så forbered barnet på dette møde på forhånd. Fortæl ham hvornår I skal se julemanden, vis ham billeder fra bøgerne af, hvordan julemanden ser ud, og fortæl hvorfor julemanden kommer.

Lad være med at tvinge dit barn til at sidde på skødet af julemanden for at blive fotograferet sammen med ham, hvis han ikke selv har lyst til det. Det er ikke usædvanligt for børn i denne alder, at de bliver bange for den røde og hvide dragt. Der skal nok blive tid til at fotografere dit barn med julemanden i de kommende år.

Juletiden er også højsæson for hysteriske anfald. Det kan godt være, at du skulle overveje at lade barnet blive i vuggestuen eller derhjemme hos familien eller med en barnepige, mens du gør dine juleindkøb, for at undgå at skulle stå med en hysterisk unge, der opfører sig helt umuligt på et overfyldt offentligt sted, mens du slæber rundt på 30 bæreposer med julegaver.

I alderen mellem 2 og 3 år begynder børn at forstå de basale byggeklodser, alle forhold består af: Kærlighed og tillid. Han har lært dette vigtige koncept af den måde, du har behandlet ham på i de første år af hans liv. Han er også ved at få en større forståelse af, hvordan han bør behandle andre (også ved at iagttage dig).

Brug juleferien til at bekræfte ham i disse idéer gennem din egen handlemåde. Det kan være ved at gå i kirke med ham, bage småkager sammen og lade ham forære nogen af dem væk til familie, venner eller naboer, eller lave en godtekurv til de gamle/syge i familien.

På julerejse med baby

Mellem 2 og 3 år er småbørn gamle nok til at tage aktiv del i jeres rejser. Mens du planlægger rejsen, bør du forklare ham, hvor I skal hen og hvorfor, og spørg hvad han synes om nogen af de ting, der skal tages beslutning om. Vis barnet billeder af det sted, I skal besøge, eller de mennesker, I skal være sammen med, og fortæl om dem på en spændende måde, så han kommer til at glæde sig til rejsen.

På cirka samme alderstrin begynder børn at forstå konceptet i nemme lege. Hvis I skal ud at køre i bil, kan turen gøres til en rigtig hyggelig familiebegivenhed. Sæt et bånd på med julemusik i bilen og syng med på sangene. Hvis I skal køre langt, så pak en lille taske til barnet med små stykker legetøj, som f.eks. hånddukker, en ny dukke/action-figur eller et træpuslespil.

Husk at dårligt vejr i juledagene kan ødelægge en nok så omhyggeligt planlagt tidsplan. Du kan risikere at skulle vente i timevis på et tog, en bus, en færge eller et fly. Og der er ikke noget så skrækkeligt som at skulle sidde med et træt og sultent barn, der trænger til at blive skiftet, i et fly der cirkler over en lufthavn og venter på landingstilladelse. Så vær forberedt på det uventede ved at medbringe en taske med ekstra bleer, flasker, sutter, mad, frugt, tøj – ja alt hvad du kan komme i tanke om, at du kan få brug for til barnet, hvis I skulle blive forsinkede.

Når man bryder et lille barns vaner, giver det mange problemer, og dem har man ikke brug for i julen. Så når det overhovedet er muligt, bør du prøve at holde dig så tæt som muligt til barnets sædvanlige rutiner. Læg ham til at sove, når han er træt, et roligt sted, hvor der ikke er fremmede ansigter og lyde. Ellers kan du risikere, at barnet bliver overtræt og helt umulig.

Rejs sikkert med baby

En eventyrlysten 2-årig finder bordflader, hylder, skuffer og andre ting, der førhen var udenfor rækkevidde, meget spændende - især hvis han har set, at det er der du gemmer julegodterne og al den spændende julepynt. Så i stedet for at gå ned på alle fire for at finde ud af, hvilken børnesikkerhedsstrategi du skal lægge, bør du nu begynde at kigge op.

Nogle aktive børn kan sagtens klatre i den alder, og for dem kan advendtskransen på en hylde eller stjernen i toppen af juletræet være lig med Mount Everest for bjergbestigere, og barnet kan finde på at forsøge at nå op til det, bare fordi det er der.

Sæt alle juleblomsterne højt op. De kan være pyntet med farvestrålende papir eller bånd og sløjfer, der virker som en magnet på børn i den alder, og børnene kan blive kvalt i pynten. Nogle af julens blomster er endda giftige, som f.eks. mistelten og julestjerne. Så hold disse blomster langt væk fra børnene.

Køkkenet er et populært sted at opholde sig i juletiden. Hold dit barn væk fra det varme komfur ved at sætte ham op på bordet et stykke væk, og giv ham sit eget bageudstyr og noget dej at lege med. Du kan også investere i et legetøjskomfur med børnegryder og -pander, så det bliver mere realistisk at lege køkken, og anbringe det hele og barnet udenfor dit eget arbejdsområde.

Juleferie betyder flere biler på vejene - og en større risiko for ulykker. Sørg for især at checke, hvordan jeres autosæde er installeret. De mest almindelige fejltagelser, folk laver med børnesæder, er, at de putter selen igennem de forkerte huller, undlader at bruge et bæltespænde, hvis det er nødvendigt, helt lader være med at spænde barnet fast, og installerer autosædet for løst.

Et korrekt monteret autosæde kan ikke flytte sig mere end et par centimeter fremad eller til siderne. Det er lige så vigtigt, hvor i bilen, I installerer autostolen. Hvis der er airbags i bilen, skal barnet anbringes sikkert på bagsædet.

At vælge den rigtige julegave

Ved denne alder er der fuld fart på dit barns forestillingsevne. Derfor vil alt legetøj, der opfordrer til kreativitet, være blandt favoritterne. Det kan være malebøger, tuscher og vandfarver, tøj til at klæde sig ud i og husholdningsartikler i børnestørrelse. Tænk om du har en miniudgave af Mozart i huset!? Giv ham musikinstrumenter af alle slags til at udfolde sig på. De vil gøre stor lykke i denne aldersgruppe.

26-11-2000

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Undgå billige julekalendergaver til børnene

Sådan fejrer du babys første jul

Jul med baby (18-24 måneder)

Jul med baby (12-18 måneder)

Jul med baby (6-12 måneder)

Jul med baby (0-6 måneder)

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

julen


Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook