Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Ventetøj Ventetøj

Graviditetstøj er dyrt, især når man tænker på, at man kun går med det i nogle få korte måneder.
 7163 

Er du i tvivl om, hvad du skal se efter, når du køber ventetøj? Her er nogle gode råd.

Vælg fornuftigt og godt. Omstændighedstøj er dyrt, især når man tænker på, at man kun går med det i nogle få korte måneder. Jo mere du kan låne dig til hos tidligere gravide veninder og familie jo bedre. Der findes et enormt udvalg på markedet af ventetøj og tilbehør. Hvis du skal ud og shoppe, så læs først følgende tips og gode råd.

Du skulle lige plyndre din mands klædeskab, før du køber vildt ind. Stræk-leggings fra en ventetøjsforretning sat sammen med en stor skjorte fra din partners garderobe kan bruges ved de fleste lejligheder. Kig efter bukser med et taljebånd, der støtter maven, eller er stort nok til at sidde ovenover maven. Hvis du alligevel køber nye overdele, så sørg for at købe dem så store, at du kan bruge dem gennem hele graviditeten.

Spar ikke på det vigtigste

Invester i en god BH. Hvad enten du skal ud eller bare skal gå og hygge dig derhjemme, vil du se bedre ud og føle dig meget bedre tilpas, hvis dit undertøj er rart at have på. Dine bryster vil svulme under graviditeten (nogle kvinder skal have helt op til 3 numre større skåle) så find dig en BH, der er lavet af 100% bomuld med brede stropper og forstærkning, der kan understøtte dit voksende brystvæv.

En god vente-BH bør have flere rækker hægter i ryggen, så den kan spændes ud, efterhånden som dine bryster vokser. Der findes specielt vente-undertøj i specialforretningerne: BH’er, trusser, strømpebukser og undertrøjer. Selv om det måske ikke er en nødvendighed med en rigtig vente-badedragt, er det nu alligevel en god idé, hvis du kan lide at svømme, da de støtter den voksende mave bedre end din sædvanlige badedragt/bikini.

Gå med lag-på-lag tøj

Da din metabolisme stiger med ca. 20%, mens du er gravid, betyder det, at når alle andre skutter sig af kulde, så er det sandsynligt, at du klager over varmen. Med tøj i mange lag kan du tage det af lag for lag, når du har behov for det. På kolde dage bør du altid have en t-shirt under din sweater, så du kan tage sweateren af, hvis du får det med varme. Du kan også bruge en rullekravesweater under en vest eller kortærmet bluse.

Undgå stramt tøj

Lad være med at gå med stramme bælter og hofteholdere eller sokker og strømper med stramme elastikker. Brug vente-strømpebukser, der støtter maven – eller brug selvsiddende støttestrømper. Der må ikke være noget som helst, der strammer om livet, men blodet holdes i cirkulation, hvorfor det er en god idé med støttestrømper. Tag dem på, før du står ud af sengen om morgenen, og før blodet har en chance for at samle sig i dine ben. Dette hjælper med til at minimere risikoen for åreknuder.

Vær mere fleksibel med hensyn til skostil

Takket være væskeansamlinger får du sikkert større fødder under graviditeten, end du havde før. Nogle kvinders fødder hæver et helt skonummer og kommer aldrig tilbage til deres oprindelige skostørrelse. Væskeansamlinger er kun en del af årsagen. Leddene i din krop bliver også løsere på grund af relaxin, som er det graviditetshormon, der sørger for, at bækkenet kan udvide sig og gøre plads til babyens hoved under fødslen.

Da relaxin løsner alle dine led, kan du også risikere, at din balance bliver en smule mere vakkelvorn. Det er vel ikke nødvendigt at pointere, at dette ikke er tidspunktet til at trippe rundt i stilethæle. Vælg flade sko eller sko med brede tykke hæle, der er nemme at holde balancen på. Og køb sko uden snørebånd - du kan sikkert selv gætte hvorfor.

Forkæl dig selv en smule

Selv om dit budget ikke rummer plads til en hel ny vente-garderobe, så invester i et sæt tøj, der får dig til at føle, at du ser godt ud. Et sexet sæt tøj - f.eks. sorte fløjlsbukser og en blank top - eller noget, man virkelig lægger mærke til, kan få dig til at ligne en million på et tidspunkt, hvor du måske føler dig alt andet end tiltrækkende. Og brug det så meget som muligt - mens du kan.

Understreg det positive

Vis hvad du har. Hvis dine lægge er flotte, så vis dem frem med en kort kjole. Har du verdens flotteste overarme, så pral med dem i en ærmeløs kjole. Hvis du er stolt af din nye mere veludviklede barm, så prøv en udringet bluse. Man behøver ikke at gemme sig, fordi man er gravid. Tværtimod!

03-11-2000

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Ventetøj

Graviditets-BH

Graviditet der klæder

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

ventetøj

Læs mange flere artikler med gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, før du køber en lang række produkter til dig og dit barn:

Før du køber

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook