Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Far med til scanning? Far med til scanning?

Er det vigtigt, at barnets far er med, når fosteret skal scannes? Hvad mener du?
 12485 

En bruger spørger i debatten:

Jeg venter mit 3. barn, og nu melder spørgsmålet sig, om far skal med til scanning. Der er jo ikke helt den samme spænding som ved nr. 1, og han har travlt på job og er i fare for at blive fyret i forbindelse med nedskæringer. Har I nogen sinde været selv afsted? Eller var farmand altid med?Millasmor

Jeg har været med en veninde, fordi farmand var på job. Han er så også styrmand på et skib, der sejler laaaangt væk, så muligheden for, at han kom med var ikke-eksisterende :-)

Jeg har også tre børn, og tror nok jeg var blevet skuffet, hvis far ikke var taget med til scanning. Men hvis du har det fint med det, er det vel helt OK?PernilleLB

Jeg synes da, han skal med, hvis det overhovedet er muligt. Hvis der (Gud forbyde det) skulle være dårlige nyheder, er det jo rart at være der begge 2.

Mvh, Pernille, som rendte til mange vægtscanninger med nr. 2, og der var manden ikke med hver gang, men han var med til de vigtigste.Silkes mor

Min mand har altid været med. Vi venter barn nr. 2, og min mand har været med til nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning begge gange. Han kunne dog sagtens undvære, da han ikke synes, det er så interessant som mig.

Jeg har bestilt en 3D-scanning i februar, og der tager han kun med, fordi jeg gerne vil have ham med. Jeg synes ikke, du skal tage afsted alene, da der jo desværre altid er en risiko for, at alting ikke er, som det skal være.

Hvis din mand ikke er for ked af at undvære, så tag en veninde eller din mor med i stedet for. Det skal være en, du er tryg ved, da der som før nævnt jo altid er en lille risiko for dårlige nyheder.Chael

Jeg var ikke alene afsted her 3. gang. Manden min har været med til begge scanninger på sygehuset alle 3 gange.

Jeg fik dog en kønsscanning, da jeg var 15 uger henne, og der var han ikke med. Den var selvbetalt, og der var min mor med.

Men jeg kan godt engang imellem blive lidt små-irriteret over den sætning med, at det jo ikke er lige så spændende som 1. gang. Øh, jo det er!

Det første barn er jo ikke mest værd, bare fordi det er nummer 1. Nr. 2 og 3 og 4 er lige så spændende og fortjener samme opmærksomhed.

Ligesom at man kan mærke, at interessen for ens unger daler for hvert barn man får! Og den tankegang fatter jeg bare ikke noget af. Jeg kunne aldrig selv finde på det. Jeg kender da et par stykker efterhånden, og de er alle blevet lige vel modtaget fra min side af.

Men her 3. gang, da jeg fødte, eller sagde jeg var gravid, der var der mange, der ikke så meget som sagde tillykke. Mennesker, jeg ikke længere gider spilde min tid på :) Nå, det blev sgu lige til et sidespor :)

Men ja, jeg synes manden skal med, med mindre han decideret står til en fyreseddel, hvis han tager fri for det. Så er der jo intet at gøre ved det. Men generelt, ja så er man fælles!Line

Jeg var afsted alene til nakkefoldsscanning med barn nummer 2. For nu havde jeg jo prøvet det før, og manden skulle på job i udlandet.

Men desværre fik jeg høj risiko for Downs og tilbud om moderkageprøve, og jeg synes, det var meget hårdt at skulle få al den information selv. Bagefter fortrød jeg, at han eller en anden ikke havde været med.

I jeres situation ville jeg overveje, om han alligevel skulle med - eller om du måske kan få en anden med.

Det endte i øvrigt med en sund og rask lillesøster :-)Suppehønen

Jeg havde min søster med til de fleste scanninger her sidst. Det var også vores 3. barn, og Per havde lige skiftet arbejde, så han var med til de to af dem og min søster til de tre andre. Jeg fik ekstra hjertescanninger, derfor det høje antal :-)LeAn

Har altid haft farmand med. Til de "store" scanninger (NF og MD) har jeg været en lillebitte smule nervøs, især NF ved nr. 3 på grund af dårligt tal med nr. 2 :( Så er det rart at have en med.

Jeg har fået ekstra scanninger (vækstscanninger) på grund af svangerskabsdiabetes med alle 3, og jeg syntes, at farmand skulle med. Det er den bedste chance for at skabe tilknytning. De kan jo ikke mærke så meget - især de første uger - de kære fædre.

I jeres situation forstår jeg godt, hvis han hellere vil hænge i på job - men så synes jeg, du skal tage en anden med. En veninde eller din mor, hvis det er en mulighed.

MAMAM

Jeg har været alene, og det kan man sagtens. Jeg blev scannet 10 gange denne gang, hvis ikke mere. Far havde ikke mulighed for at tage fri hver gang. Tag eventuelt en veninde med.Ann#

3. gang var han vidst slet ikke med. Jeg synes, det at tage fri fra job er bedre brugt på de store end på en scanning og slet ikke værd at risikere en fyring for.

Hvis du ikke vil afsted alene, er der garanteret nogle veninder eller bedstemødre, der gerne smutter med :)SØS!

Da jeg sidst var gravid (min anden graviditet), havde min mand et super vigtigt møde den dag, vi havde fået tid til misdannelsesscannning.

Vi snakkede lidt frem og tilbage, og jeg var OK med at tage afsted alene, men min mand ville meget gerne med, så mødet blev rykket. Gudskelov, for scanningen viste, at vores barn var alvorligt sygt og ikke levedygtigt.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville have været, såfremt jeg havde været alene, da jeg fik den besked.

Så ja, mand, kæreste, far til barnet med til scanningerne. Scanningerne er ikke til for, at vi kommende forældre skal have en hyggelig oplevelse, som man eventuelt kan undvære, når man har prøvet det før.Birgitte

Min mand sejler, og i de 2 første graviditeter var han slet ikke med. Det gik heldigvis også fint.

Nu er jeg gravid med tvillinger. Til nakkefoldsscanningen, hvor han heldigvis er med, finder vi også ud af, at den ene ikke er levedygtig. Jeg er så lykkelig for, at han var med den dag.

Han er heldigvis på land i øjeblikket og har været med til alle efterfølgende scanninger. Det vil ikke være rart at få den information alene.

Heldigvis er det sjældent, det er en kedelig information, man som gravid får, men det forekommer.Joan

Jeg havde taget min 13-årige søn med til en kontrolscanning, for far skulle på arbejde, og det fortryder jeg den dag i dag, for jeg fik nemlig en dårlig nyhed (ikke noget med død og sen abort, men risikovurdering for, om mit barn var "udviklingshæmmet" eller ikke, da scanningslægen fandt en araknoidalcyste på basis af kraniet).

Jeg var dog i stand til at skjule min sindsstemning for ham, indtil min mand kom fra arbejde, hvor filmen knækkede for mig, og jeg vrælede og brød fuldstændig sammen.Anne

Tag ham med - det er ikke for hyggens skyld. Jeg har ventet 2 alvorligt misdannede børn, som ikke var levedygtige, og er begge gange blevet sendt akut til Odense.

Den første gang var min mand ikke med - jeg havde heldigvis ringet, om min mor ville med. 2. gang var jeg tæt på at tage afsted selv, da vores datter var syg. Det var i uge 27. Men heldigvis kom han med.

Jeg kunne aldrig finde på at tage selv afsted. Jeg kunne heller aldrig finde på at tage børn med. For mig er der absolut ingen hygge forbundet med det.MKGAARD

Altid far med - så vidt muligt. Ellers en gang en veninde og en gang en anden veninde og en gang min mor, da far var forhindret.

Dette har været scanninger ud over NF og MD. Dem har han altid været med til. Men trods dette er 4. baby, går han troligt med til scanningerne. Vi synes, de er lige spændende hver gang.KamillaS

Hvis det er nakkefoldscanningen, så skal du have en med. Der er jo desvære en risiko for dårlige nyheder, og det skal ingen opleve alene.

Jeg har også prøvet at få usikre tal og tilbud om fostervandsprøve. Både min far og min mand var med, og det er jeg glad for, for det var hårdt at skulle tage stilling.

En almindelig vægtscanning behøver man ikke selskab. Jeg rendte i tide og utide med nr. 4 på grund af mit stofskifte.

Så hvis din mands job hænger i en tynd tråd, og han mener, der vil blive set ilde til ham, hvis han beder om en halv feriedag, så bed din mor/far eller en god veninde om at tage med dig.lillebitte

Nu er min situation nok lidt anderledes. Jeg har været i fertilitetsbehandling i 3½ år, og i starten var min mand med. Men efterhånden som tiden gik, gjorde jeg det alene.

Jeg så ingen grund til, at han skulle have fravær fra arbejdet - og behandlingerne blev nærmest rutine, hvis man ser bort fra den psykiske del (men det fyldte jo altid og ikke kun til selve behandlingerne).

Nå, men det er nærmest kørt videre af samme spor, efter jeg så endelig er blevet gravid. Jeg kører det suverænt selv. Jeg havde dog min mand med til fosterreduktionen - og iøvrigt også til en opfølegnde scanning på reduktionen for nylig.

Men nakkefoldsscanningen gik jeg til alene, og jeg tager også til misdannelsesscanning alene. Jeg har det helt fint med det.

Men I må jo mærke efter, hvad I har lyst til og behov for. Hvis du ønsker det og din mand ligeså, jamen så skal han da med (o:

I min verden er det ikke noget, man bør eller skal.Hvad mener du? Var/skal farmand med til scanning? Skriv en kommentar herunder.

03-02-2012

Kommentarer

Ansa  03-02-2012 kl. 18:04 Anmeld

Selvf. her blev der slet ikke stillet spørgsmålstegn ved det. Farmand skal med ♥

Teresinha  03-02-2012 kl. 18:04 Anmeld

Ja det skal han da, det er jo en oplevelse for livet..

Dolliøje  03-02-2012 kl. 18:05 Anmeld

ja da selvfølgelig ska farmand med. Det er som regel endnu sværere for far end for mor at forholde sig til det ufødte barn og scanninge er med til at gøre det lidt mere virkeligt at der virkelig spræller et barn rundt derinde.

Ann#  03-02-2012 kl. 18:07 Anmeld

An på hvad nummer barn, ved det første ja, men ved de efterfølgende er fri fra job bedre brugt på den/ store barn/børn.

Betina77  03-02-2012 kl. 18:26 Anmeld

Jeg blev scannet ca hver anden uge, så her var far altså kun med til de 'vigtige' scanninger!

Mor-t-4  03-02-2012 kl. 19:10 Anmeld

selvfølgelig skal farmand med, han er da ligeså spændt :)

skrubtuds  03-02-2012 kl. 19:52 Anmeld

helt sikkert i 2008 var vi til 13 ugers scanning og hvis jeg havde været alene afsted ved jeg ikke hvad jeg ville have gjort. Det viste sig at vores lille foster var dødt, og det var kun 10 dage før vores bryllup. Fordi han var med havde jeg en at støtte mig til og ham med. Har nu to friske drenge og han ville ikke miste en eneste scanning for han sagde nu ved jeg jo der er en på vej.

hagner  03-02-2012 kl. 20:24 Anmeld

selvfølgelig skal far da med, vores far herhjemme har været med til nakkefold og md hvergang og vi har to dejlige drenge - er blevet skannet to gange med storebror - men der vidste vi ikke at jeg skulle skannes så der var far detsværer ikke med (men han har ikke misset noget som helst, deltager aktivt i alt)

Bobthebuilder  04-02-2012 kl. 10:37 Anmeld

ja bestemt..

Pingpus  10-10-2013 kl. 6:36 Anmeld

Min mand sejler men han tager med til alt det han kan når han er hjemme, scanning, jordemoder, læge. Første gang kunne han kun være med til nf og ingen af de mange kontrolscanninger eller md. Denne gang håber jeg på at det går nemmere, for her kan han umiddelbart også kun være hjemme til nf. Har dog min mor med i stedet, vil ikke alene afsted til scanninger.


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Ultralyd

Hjemme-scanning vækker bekymring

Top 10 i Indkøbsguiden

Ultralyd afgør om det er sugekop eller kejsersnit

Derfor bekymrer gravide sig mere

Gravide skal forberedes bedre før scanninger

Fostre bliver lagt på Facebook

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

scanning

Læs meget mere om at være gravid og alt hvad det indebærer for dig og dit kommende barn:

Graviditet

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook