Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Hvor små børn skal vi redde? Hvor små børn skal vi redde?

Hvor går grænsen for, hvornår man skal forsøge at redde et barn, der er født meget for tidligt?
 11307 

Selvom en dansk kvinde allerede føder i 23. graviditetsuge, er lægerne blevet så dygtige til at redde ekstremt for tidligt fødte børn, at barnet i flere tilfælde overlever den meget tidlige fødsel.

Og grænsen vil i fremtiden formentlig rykkes yderligere. I lande som Sverige, USA og England har lægerne reddet børn, som er født i uge 22.

Men der er for lidt viden og fokus på de langsigtede helbreds- og indlæringsproblemer og de sociale og psykologiske følger for de omkring 4.600 danske børn, som hvert år fødes for tidligt.

Det mener formanden for Landsforeningen Præmatures Vilkår, Karina Rothoff, som efterlyser en lovmæssig grænse for, hvor små børn lægerne skal forsøge at redde.

Karina Rothoff vil ikke pege på, hvor behandlingsgrænsen skal gå, men hun henviser til Holland, hvor der er indført en grænse ved fulde 24 uger.

Herhjemme er det op til lægerne i fællesskab med forældrene at vurdere, om man skal forsøge at redde et ekstremt for tidligt født barn.

Provst Søren Peter Hansen fra Det Etiske Råd er enig. Derimod afviser flere læger, blandt andet overlæge Ane Lando fra Neonatalklinikken på Rigshospitalet, behovet for en fast grænse.

Hvor går grænsen for, hvornår man skal forsøge at redde et barn, der er født meget for tidligt? Hvad mener du? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Ritzau

15-01-2012

Kommentarer

Jarine  15-01-2012 kl. 21:26 Anmeld

Jeg er så ked af at det skal gøres op i en grænse for alle. Har selv født en pige i uge 25 og hun er en velfungerende pige i dag med ingen men eller senfølger.. Et mirakel ;))) i dag er hun 4 år..

Truckermor  15-01-2012 kl. 21:30 Anmeld

Jeg mener at det er op til lægen om barnet kan klare det. Jeg fødte selv en pige i uge 35, men der var hun stor nok til at klare sig - hun vejede 3380g. og 48 cm. Vi blev på sygehuset i 2 uger, fordi hun kunne ikke spise selv. Men hun lå i afdelingen sammen med meget tidlige fødte børn, de var SÅ SMÅ og klarede sig fint med hjælp fra sygeplejersker og læger... Er glad for at de fik lov til at leve, når de blev tidlige fødte...

Tine mus  15-01-2012 kl. 21:41 Anmeld

Blev så oprørt da jeg læste at der nu skule være regler omkring grænsen for at leve. Jeg er selv mor til en pige født 26+0 men hvor fødsel gik i gang allerede i uge 24+2. Og takket være en fantastisk læge valgte han at sætte alle sejl til for at stoppe mine veer selvom jeg var 8 cm åben og begyndende presseveer. Idag sidder jeg idag med pige på 6 år som klarede forløbet så flot selvom der undervejs også lige var staflykokker hun måtte bekæmpe. Det kalder jeg viljestyrke og det er det de skal bedømmes på ik det andet. Vi har stort set ingen mén idag, men vi an ikke være sikker på hun går fri før hun starter i skolen.

maiken t.  15-01-2012 kl. 21:41 Anmeld

Måske er det op til børnelægen som ser dem når de kommer til verden men derfra og sige hvordan de skal kunne klare dig derefter er ingen garanti for at han/hun har ret.. Fødte selv en dreng i uge 25, som træk vejret selv da han blev født. Men udfra der at kunne sige hvordan det kunne gå med ham vidste de jo heller ik.. De tager chancer for at se hvordan det ville gå inden de opgiver dem. Min søn var kun 501 g og 26 cm en lille dreng, som blev stukket i flere gang om dagen, div blodprøver, og andet. kunne se på ham han havde ondt og ik var glad for det. Efter 6 uger kunne de ik gøre mere.. Nej forældre skal ik tage den stilling for det kan man ik da man er helt ude af den, i bare det at føde for tidligt.. Så måske skal der laves en grænse. De alt for tidligt fødte vil der være senefølger men nogen er heldig.. Men at se min søn og opleve og se alt det der forgik i de 6 uger vil jeg slet ik opleve igen.. Selv om et barn er stærk når det bliver født betyder absolut ik at det ville forblive det!!!!

Truckermor  15-01-2012 kl. 21:53 Anmeld

Maiken - ja jeg husker, at de stak så mange gange for at få blod af min datter, at jeg kunne bare ikke se på, at jeg måtte lige gå ud, det gjorde sgu ondt på mig :( Men er glad for at det er overstået, at vi er kommet hjem... Men føler sgu med dig...

maiken t.  15-01-2012 kl. 22:00 Anmeld

Her stak de mange gange og man skal huske på at når de er så små så er deres blodåre på størrelse med en sytråd. Så det tog tid og det gør jo også hvis det ik lige lykkes. Deres blod størkner også meget hurtigt så det var ik altid de nåede at tjekke det de skulle, også skulle de have mere blod. Er med på de skal have den chance der er og lægerne er rigtigt gode.. Men alle de opture og nedture der er, de skal scannes for hjerneblødninger som de let får, deres hud er ik færdig (stærk nok) og meget andet.. Syntes det er synd at udsætte dem for det når de er så små..

june82  15-01-2012 kl. 23:08 Anmeld

Min bonusmor passer selv de omtalte mennesker -de er langt op i alderen og der er flere som ikke er velfungerende den dag idag )-: ... Det kommer tit hen af vejen /med alderen -Der er selvfølgelig også masser af solskinshistorier (-:

mamagud  07-09-2012 kl. 20:56 Anmeld

Jeg mener der skal være en grænse f.eks 24 uge eller hvad etisk råd og lægerne kan blive enige om, for det skal eller kan man ikke som forældre tage stilling til.. Og jer de skriver jeres børn har klaret sig igennem det. I ved jo stadig ikke om de får sociale eller indlæringsvanskeligheder i skolealderen, men held og lykke med dem..


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Sodavand kan medføre for tidlig fødsel

For tidlig fødsel kan forebygges hos tandlægen

Light sodavand medfører for tidlig fødsel

4 nyfødte døde på grund af farlig sonde

Baby på 275 gram overlever

For tidlig fødsel traumatiserer forældrene

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

for tidlig fødsel

præmatur

Læs meget mere om forberedelse til fødslen og om selve fødslen:

Fødsel

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook