Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Illum forbyder ammende kvinder Illum forbyder ammende kvinder

Ammende kvinder er ikke velkomne i Illums nyåbnede café.
 4483 

Ammende kvinder er ikke velkomne i Illums nyåbnede café Spisebaren.

Illums café har tidligere været et yndet udflugtsmål for mødregrupper og kvinder på barsel, men det vil indehaver Mikkel Shafi gerne lave om på.

"Når andre sidder og spiser, er det ikke det mest interessante at sidde og kigge på et bryst. Det er bare ikke det spisested, jeg gerne vil have", siger Mikkel Shafi.

"Det er bare ikke noget, alle mennesker gider se på, og det kan vi godt forstå. Der er nogle, der kan finde ud af at gøre det diskret, men der er også andre, der bare hiver brystet frem foran alle andre. Det er ikke lækkert", siger han.

"Det skræmmer en del gæster, og derfor vil jeg gerne lave om på det. Jeg er først og fremmest interesseret i, at forretningen blomstrer, og at der kommer så mange gæster som muligt", understreger han.

"Med al respekt, så sidder man med sit barn nogle timer, og det gennemsnitskøb, man har, det er bare ikke så stort".

Han er selv far til 4 børn og mener godt, det kan lade sig gøre at tage sine børn med ud forskellige steder uden at genere andre mennesker.

"Det er et spørgsmål om at tage sine forholdsregler og tænke: Jeg har et barn. Det er helt vildt fantastisk, men det vedrører kun mig. Man kan godt passe på sine børn, uden at alle andre behøver at være med".

Den nye ammepolitik har fået de nybagte mødre til at rase, og det kan Mikkel Shafi godt forstå.

"Jeg kan egentlig godt forstå, at der er mange, der bliver stødt over det. Deres barn er jo deres centrum, og de vil gerne ud at hygge sig i de måneder, de er på barsel", siger han og har dette generelle råd til de nybagte mødre:

"Når man sidder på et spisested, og ens barn begynder at græde, så er det ikke ensbetydende med, at man skal blive siddende i en halv time og forsøge at trøste sit barn, mens alle andre sidder og hører på det. Så går man jo uden for og trøster det. Det samme gælder, når de skal have noget at spise".

Hvad mener du om, at Illums café har forbudt kvinder at amme? Skriv en kommentar herunder.

Kilde: Berlingske Tidende

27-09-2011

Kommentarer

Dolliøje  27-09-2011 kl. 11:06 Anmeld

jeg har svært ved at blive enig med mig selv på det punkt faktisk. Jeg synes jo amning er en smuk og naturlig ting men jeg forstår godt hvis man vælger at forbyde det nogen steder for der er virkelig også kvinder der smider alle hæmninger ligeså snart de har et barn der ska ammes. Frit udsyn til barmen midt i brunchen er også aldeles upassende. Har altid selv dækket til med en stofble. Desuden har jeg nu set at man kan købe en 'afdækning' til at hænge om egen nakke og den var virkelig smart. Hmm alt i alt synes jeg det er synd at et forbud er nødvendigt men jeg forstår at folk kan føle sig stødt over dem der ikke gider dække sig lidt til.

Bobthebuilder  27-09-2011 kl. 11:35 Anmeld

er også lidt dobbeltmoralsk her.. amning er naturligt ja. og mødre skal have lov at amme, men kan på en måde godt forstå at det ikke skal foregå i fuld offentlighed på en cafe.. ved så ikke om Illum måske har en ammestue som mange andre har lavet, hvilket jeg netop synes er en super ide.. man ved hvad man går ind til og ellers kan blive væk.. selv ammer jeg ikke, da mine børn er flaskebørn.. men søger gerne ammestuen alligevel.. og sidder meget sjældent ved et bord der spises samtidig...

DorT  27-09-2011 kl. 11:45 Anmeld

Er egentlig både for OG imod. Hvis det er det cafeen ønsker er det vel ok - det er vel i sidste ende kunder de siger nej tak til! Dem der har problemer med at se på ammende kvinder kan så komme de steder hvor det ikke er tilladt og de andre kan amme frit de steder hvor det er ok. Win win

gitte2134  30-09-2011 kl. 10:13 Anmeld

Jeg tror mest det er et spørgsmål om profit, og at de personer, der har et problem med amning generelt ikke gider indtage deres måltid sammen med børn. Tror næsten der er flere der mister appetitten, når en tumling sidder og fedter med leverpostejsmaden, der samtidig er smurt rundt i hele hovedet og laver dykænder i glasset med vand - og det naturlige støjniveau der hører med til spædbørn. Og det kan jeg sagtens forstå. Men så må man kalde en spade for en spade og sige at man forbyder børn. Og den er straks værre. Især når man vælger at satse på en cafe i centrum af Kbh på toppen af et shopping center!


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Mødre protesterer mod ammeforbud

Flere cafeer forbyder amning

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

ammeforbud

Læs meget mere om amning og få gode råd og tips:

Amning

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook