Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Kan man aftale sex? Kan man aftale sex?

Kan man få gang i sexlivet igen ved at aftale faste ugedage?
 9963 

En bruger spørger i debatten:

For at gøre en lang historie kort. Jeg har haft en lang periode med stress og en mindre depression. Nu er jeg endelig ovenpå igen, kan føre en normal hverdag, arbejde, være nærværende med mine børn og have et forholdsvist normalt liv igen med begrænsninger, da jeg hurtigt bliver træt.

Jeg har lært, at jeg skal prioritere i min hverdag og i weekenderne. Men det er skisme svært, når man gerne vil det hele!

Min mand og jeg har det rigtig godt sammen. Men han savner sex, og det kan jeg godt forstå. Jeg savner det også, men jeg er simpelten så træt i hverdagene, og jeg kan næsten ikke overskue det. Jeg har stadig brug for tid til at slappe af og koble af, sove og samle energi. Vi har et rigtig fint sexliv, når vi endelig kommer i gang.

Her i går talte vi om, at vi skulle i gang med at have sex igen. Det sker ikke så tit i øjeblikket - måske en gang om måneden - og det er for lidt. Det er vi begge enige om.

Problemet er - altså problem og problem - men jeg orker det ikke i hverdagene. Jeg er SÅ TRÆT, når børnene er lagt i seng. Jeg går selv i seng aller aller senest 21.30. Og før det har jeg brug for at slappe af foran TV, læse lidt eller sidde lidt ved computeren. Hvis jeg ikke får den tid, så bliver jeg stresset og hurtigt ked af det.

Min psykolog siger, at det er vigtigt, at jeg lytter til mig selv. Det kan måske være svært for folk, som aldrig har haft stress og depression, men jeg prøver virkelig at lytte.

Lige nu har mine børn er glad mor. Jeg er nærværende, jeg kan klare de praktiske opgaver i hjemmet. Jeg passer mit job. Jeg har overskud. Min mand og jeg krammer og kysser. I og med jeg får den tid om aftnenen med RO på. Det er den tid, som gør, at jeg kommer igennem hverdagene.

Nu har jeg så foreslået min mand, at vi har sex fredag, lørdag og søndag. Så ved jeg, at jeg kan sove lidt længe og lade op i weekenden, og så nyder vi det måske begge mere.

MEN jeg føler mig SÅ plat og egoistisk. Kan man overhovedet planlægge det? Ryger spontaniteten? Og hvad gør jeg så? Jeg kan simpelthen ikke overskue det i hverdagen. Det kan måske være rigtig svært at forstå, men det handler om, at jeg føler, jeg giver en masse hele dagen, og om aftenen lader jeg så op.

Havde jeg ikke været "syg", så kunne jeg skam sagtens. Men ovenpå sådan et forløb med sygemelding tager det dælme tid at komme sig.

Hvad siger I? Please vær sød ved mig.Ano

Det gør vi og har gjort det nok snart i 1 år. Manden er til MEGET sex og jeg til MEGET lidt :) Det var blevet sådan, at i weekender sad vi bare og kiggede surt på hinanden. Jeg vidste, at han ville, og jeg gad ikke. Vi aftalte så tirsdag og torsdag. Torsdag skulle vi skiftes til at overraske hinanden, sende søde SMS'er osv. Det er vi dog ikke så gode til mere. Det fungerer super her, og sexen er kun blevet bedre. Weekenden fungere ikke for os. Her er de store længe oppe, og jeg elsker bare at have tid til at ligge på sofaen. Det har i hvert fald gjort vores forhold meget bedre. Jeg foreslog det selv til manden efter at have læst en artikel om det, hvor de faktisk anbefalede det.Lullaby

Efter et langt sygdomsforløb og depression, så kender jeg alt til det. Bare det, at du indser, at der er et problem, er da super godt. Hatten af for det. Og jeg synes, det er flot, at du gerne vil prøve. Vi har gjort det i perioder, og det virker. Jeg ser frem til det og glæder mig hele dagen. Ja, spontaniteten ryger lidt, men så brug tid til hinanden undervejs og nyd det.lotusmusen

Ork ja, jeg har også lidt meget af depression, så jeg ved godt, hvordan du har det. Vi havde længe en aftale om, at weekenden var til sex, for jeg havde heller ikke overskudet til det i hverdagene. Jeg ser ikke noget problem i, at man laver en aftale om, at de behov bliver opfyldt de dage, hvor der er mest overskud til det. Og det kan jo være, når I kommer i gang igen, at du får lyst til ham på andre tidspunkter. Selv om spontaniteten forsvinder, behøver det jo ikke at være kedelig sex. Sjove ting kan jo også planlægges :)Lisbeth 49

Hihi - ja, vi aftaler! Med en husstand med en teenager, som er udpræget B-menneske, og en 7-årig, der er absolut det modsatte, er det meget vanskeligt at finde et tidspunkt, hvor der er ro til den del af ægteskabet. Så vi ikke bare aftaler - vi glæder os også som små børn til de tidspunkter, hvor vi ikke behøver at frygte overraskelser. På lørdag skal min datter til fest - og vi skal hente hende kl. 1. Den lille sover kl. 21 - såeh...KamillaS

Jep også her! Onsdag og søndag. Så spørg lige, om manden er kåd i dag :-) Jeg fik stress af at skulle "være til rådighed" for manden også (plus at skulle servicere ungerne, altså ikke på samme måde!), og han blev skuffet af at blive afvist aften efter aften, fordi jeg var træt eller uoplagt. Og aftalt sex avler mere sex og, synes jeg, bedre sex. For når jeg ved, at det er i aften, kan jeg bedre forberede mig mentalt, og jeg bliver mere opsat på, at det skal være fedt. Så må der selvfølgelig godt komme lidt ekstra, når lysten melder sig, og det gør den langsomt hen ad vejen. MEN selvfølgelig skal du ikke dyrke sex, hvis du slet ikke har lyst. Men forklar din mand, at det måske kan hjælpe dig at vide, at x antal aftener er der bare ikke sex, med mindre du kommer med initiativet. Og tro mig, din mand vil høre "vi skal have sex", lige meget hvor lang en forklaring du kommer med, og hvor mange undtagelser, og så er han glad :-)A.I.G.

Så drop hverdagene og lov dig selv, at I skal have sex hver uge inden søndagen er slut. Den aftale har jeg - ikke med min mand, men med mig selv!MKGAARD

Selvfølgelig, hvis det er vejen frem for dig. Og din mand er vel ligeglad, så længe han får noget ;) Hvad siger han til dit forslag?Har du nogen gode råd om emnet? Skriv en kommentar herunder.

21-05-2011

Kommentarer

DorT  21-05-2011 kl. 12:02 Anmeld

Hvis alternativet er ingen sex så ja selvfølgelig da!

Teresinha  22-05-2011 kl. 1:16 Anmeld

Kan sagtens forstå at du har det sådan.. Jeg har selv en depression, men jeg har det lige omvendt, jeg har enormt meget lyst til min kæreste og har brug for hans nærhed, kontakt, omsorg, berøring osv og jeg føler mig aldrig mæt nok og det er ikke selve sex jeg har brug for men min kæreste og han har meget manglende lyst og jeg sys selv at det er svært at finde ud af hvordan jeg får udredt det problem.. For jeg ville synes at når man aftaler hvornår man skal have sex at det ødelægger spændingen, og det synes jeg at vi gør for meget i vores forhold så for mit vedkommende savner jeg spontanitet.. Men hvis det er din måde at have overskud og finde din lyst synes jeg at det er rigtig fint..

LN1973  24-12-2011 kl. 21:09 Anmeld

Trådstarterens livsbeskrivelse lyder som hjemme hos os (dog minus depression). Så tak for tippet, det vil vi også prøve!


Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Læs den nyeste udgave af DIT BARN gratis

GRAVIDA #2

MIN BABY nr. 2

Sex under graviditeten

Hyppig sex forebygger eklampsi

Så meget sex kræver det at blive gravid

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

sex

Læs meget mere om rollen som mor:

Mor

På Babysutten.dk hjælper vi dig med at finde en personlig gave. En gave der er en glæde at give og en glæde at modtage. Kom ind og se vores store udvalg af sutter med navn, sengetøj med navn og mange andre personlige babyting.

 Babysutten.dk

Læs den nyeste udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig, med alt om den positive graviditet og fødsel.

 Gravida

Læs den nyeste udgave af magasinet MIN BABY - et GRATIS magasin til dig, med alt om det bedste vi har!

 Min Baby

Gør barnedåben personlig ved at få skrevet barnet navn på farverige silkebånd eller servietter. Pynt bordet med det flottest fest pynt alt her hos Frk. Fest

 Frk. Fest


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook