Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
En helt perfekt hjemmefødsel En helt perfekt hjemmefødsel

Tine havde aldrig forestillet sig, at hun skulle prøve at føde hjemme.
 4032 

Skrevet af Tine

Da jeg fødte mit første barn for 3 år siden, fik jeg veer kl. 00.15 og fødte kl. 7.25. En rimelig hurtig fødsel for en førstegangsfødende. Det skulle vise sig, at min anden fødsel ville ligge i samme tidsrum.

Rimelig hurtigt efter, vi fandt ud af, at jeg var gravid, luftede min kæreste tanken om hjemmefødsel. Aldrig havde jeg forestillet mig, at jeg skulle prøve det. Men efter lidt læsning om det besluttede vi os for at kontakte en jordemoder fra hjemmefødselsordningen i amtet. Vi fik besøg af hende, og vi vidste med det samme, at det var det rigtige for os.

Når man beslutter at føde hjemme, møder man mange fordomme såsom "tør du virkelig det" eller "hvad nu hvis noget går galt". Men vi hvilede begge to i beslutningen, og vi var ikke bekymret for det.

Ved min første fødsel gik jeg 14 dage over termin, så jeg regnede med at gå over tiden igen. Men jeg troede ikke, jeg skulle gå 14 dage over igen. Men sådan blev det.

Præcis 14 dage over termin havde vi aftalt med Mormor og Morfar, at vores datter skulle sove hos dem. Ikke fordi vi troede noget var i gære, men fordi storesøster synes, at det er så hyggeligt at sove hos dem.

Det viste sig at være meget heldigt, for kl. 00.45 fik jeg veer. Men jeg var i mange timer i tvivl, om det var veer eller plukkeveer, for smerten sad ikke rigtig i maven, men mest i ballerne. De var ikke så slemme, og der var 8-12 minutter imellem.

Første gang, jeg fødte, var der 4 minutter imellem fra første ve, så derfor troede jeg, at når der først kom rigtige veer, ville de komme regelmæssigt. Men da klokken var 4.30, var de stadige uregelmæssige, dog mest med 7 minutter imellem.

Vores rigtige jordemoder havde regnet med, at jeg havde født inden de 42 fulde uger, så hun havde taget fri den weekend fra fredag aften til søndag morgen.

Så jeg skulle ringe efter en anden jordemoder, jeg aldrig havde mødt, men stadig en jordemoder, som kun arbejder med hjemmefødsler. Hun havde en times kørsel, så kl. 04.45 blev manden og jeg enige om, at vi lige ville ringe til hende.

Jeg havde det skidt over at ringe til hende så tidligt, da jeg stadig var i tvivl, om det var veer eller plukkeveer, men det var godt, jeg ringede, for hun syntes, hun skulle komme.

Vi stod begge to op, for manden skulle fylde fødekaret, og jeg kunne ikke holde ud at ligge ned længere. Med det samme, jeg stod op, kom veerne lige efter hinanden, så kl. 5.00 var der pludselig kun 2-3 minutter imellem.

Kl. 6.00 var jordemoderen stadig ikke kommet, og jeg fik pludselig pressetrang. Jeg begyndte at blive lidt bange for, at hun ikke ville nå frem. Men samtidig var jeg bange for, at når hun kom, at pressetrangen kun var trang til at komme på toilettet, og jeg slet ikke var åbnet. For selv om veerne kom lige efter hinanden, sad de stadig kun i ballerne, og gjorde ikke lige så ondt som første gang.

Men kl. 6.20 kom hun ind af døren. Hun undersøgte mig med det samme. Jeg var 6-7 cm åben, og kunne gå i fødekaret. Puha, tænkte jeg, så havde jeg ikke vækket hende uden grund.

Kl. 7.15 gik vandet, og jeg kunne ikke holde mig tilbage. Jeg sagde til jordemoderen, at jeg gerne ville presse, men hun sagde, at jeg lige skulle vente 2 veer mere, og så måtte jeg presse.

Så kl. 7.20 begyndte jeg at presse, og efter 3 presseveer kom lillesøster Naja til verden kl. 7.29. Hun vejede 3.700 gram og var 50-51 cm lang. Hun var helt perfekt.

Vi tudede begge to rigtig meget. Ingen af os havde grædt ved fødslen af vores første børn (vi har en hver i forvejen), men denne gang kunne ingen af os holde tårene tilbage.

Det var så fantastisk at føde hjemme og meget mere personligt, og derfor var følelserne helt anderledes end første gang. Vi havde ild i brændeovnen, stearinlysene var tændt, og det hele var bare så perfekt.

Jeg fødte moderkagen i vandet, og derefter blev jeg undersøgt, kom i bad, og satte mig så ind på sofaen med den lille, som bare suttede så flot ved brystet.

Vi spiste morgenmad med jordemoderen, som blev der ca. 2 timer, og derefter sov lillesøster og mor en times tid sammen. Kl. 12 kom Mormor og Morfar med storesøster, som bare var så stolt, og hun er så sød ved sin lillesøster.

02-04-2008

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Indkøbsguide: Hjemmefødsel

Flere vil føde hjemme

Vores lille pige Rosa blev født hjemme

Sjællænderne føder trygt på gulvet

Hjemmefødsler er både bedre og billigere

Fødte pige på badeværelset

Stigende tilfredshed med fødestedet

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

hjemmefødsel

hjemmefødselsordning

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2022

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook