Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Modermælkserstatning Modermælkserstatning

Hvis du har besluttet ikke at amme, bør du give din baby modermælkserstatning, indtil han eller hun er mindst 1 år gammel.
 40220 

Er modermælks-erstatning god ernæring til min baby?

Ja! Hvis du har besluttet ikke at amme, bør du give din baby en modermælkserstatning, indtil han eller hun er mindst 1 år gammel. Modermælkserstatning er det bedste alternativ til brystmælk. Forskellige firmaer producerer modermælkserstatnings-produkter, der indeholder den rette sammensætning for at dække din babys ernæringsmæssige behov.

Hvor længe kan en flaske mælkeblanding holde sig udenfor køleskabet?

Færdigblandet modermælkserstatning bør bruges eller smides væk senest to timer efter, den er blandet - eller efter den er taget ud af køleskabet. Man bør være færdig med at give babyen mad indenfor en time fra det tidspunkt, hvor babyen begynder at drikke. Fordi mælkeblandingen er ernæringsrig, danner den desværre også de perfekte rammer for udvikling af bakterier.

Hvordan varmer man en flaske modermælkserstatning?

Hvis din baby foretrækker en varm flaske, så brug enten en elektrisk flaskevarmer, som kan fås i de fleste isenkrambutikker og varehuse, eller anbring flasken med den færdige mælkeblanding i en skål med varmt vand (ikke kogende) i et par minutter. Du kan også varme flasken ved at holde den under varmt rindende vand fra hanen. Rysk flasken og check mælkens temperatur ved at ryste et par dråber af den ud på indersiden af dit håndled. Den bør ikke føles varm.

Kan man varme flasken i mikrobølgeovnen?

Det kan være farligt at bruge en mikrobølgeovn til opvarmning af flasker med modermælkserstatning, da det kan resultere i alvorlige forbrændinger på dig eller din baby. Mikrobølgerne kan overophede mælkeblandingen eller medføre, at mælken ikke har samme temperatur over det hele. Hvis du opvarmer flasken i mikrobølgeovnen, skal du sørge for at ryste flasken godt, så mælken får en ensartet temperatur.

Kan man bruge pulveret efter den udløbsdato, der står på dåsen?

Nej! Check altid udløbsdatoen på låget eller i bunden af hver enkelt dåse. Brug ikke pulveret, hvis datoen er overskredet.

Må man bruge bulede dåser?

Se nøje efter, hvor på dåsen bulen sidder, og læg mærke til, om det er i nærheden af dåsens sammenføjninger. Sammenføjningerne sidder rundt om dåsen ved lågets og bundens kant samt en lodret sammenføjning på dåsens side. Hvis bulen/bulerne ikke er i nærheden af nogen af sammenføjningerne, er indholdet sikkert at bruge. Sørg bare for at lægge mærke til, om pulveret ser normalt ud og lugter som det plejer, før du giver det til dit barn. Hvis bulerne er i nærheden af sammenføjningerne, så lad være med at åbne dåsen, og bed forretningen hvor den er købt om at bytte den til en ny.

Vi skal på en tur. Hvordan opbevarer jeg bedst den medbragte modermælkserstatning til min baby?

Flasker med blandet modermælkserstatning skal opbevares koldt - f.eks. i en køletaske eller en isoleret beholder med is. Til længere ture bør man pakke nye dåser med pulver eller koncentreret flydende modermælkserstatning.

Måleskeen til mælkepulveret er blevet væk. Hvad kan bruges i stedet til opmåling af modermælkserstatningspulver?

For at være sikker på, at du blander din babys mælkeerstatning helt rigtigt, er det bedste du kan gøre at købe en ny dåse af det samme mærke og type af pulver, og bruge måleskeen fra den nye dåse. Forskellige produkter kan godt have forskellige størrelser på måleskeen, så for at være sikker på, at din baby får den rette mængde af næring og kalorier, er det bedst at bruge den nøjagtige opmåling, som man får ved brug af den måleske, man får sammen med det produkt, den er beregnet til.

Jeg er for nyligt gået over fra flydende koncentreret modermælkserstatning til pulver. Når jeg blander pulveret, ser det tyndere ud end det flydende. Hvorfor?

Modermælkserstatning der blandes af pulver er altid lysere i farven og tyndere i konsistensen, end koncentrerede flydende mælkeerstatninger og færdigkøbte produkter, på grund af forskelle i produktionsmåden på pulver og flydende produkter.

Er det ligemeget om jeg bruger flydende modermælkserstatning eller pulver?

Ja. Du kan bruge den form, der passer bedst til dig. Uanset om modermælkserstatningen er flydende eller i pulverform, indeholder den det samme antal kalorier pr. gram, hvis du har blandet den i det forhold, der står angivet på dåsen.

06-10-1999

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Arla tilbagekalder forurenet babymælk

Vores glade flaskebarn

Kvinder presses til at amme

Færre småbørn får mælkeallergi

Modermælkserstatning fjernes fra hylderne

Tiden efter fødslen var svær

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

modermælkserstatning

Læs meget mere om kost og ernæring, udvikling og babys ve og vel:

Baby

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

GRATIS brugervenlig feriebolig portal med 1.500 tilmeldte ferieboliger til udlejning. På Sommerferie.NU kan du få kontakt til private personer, som udlejer deres feriebolig.

 Sommerferie.nu

Få dit barns navn indgraveret i sutten. 3 Navnesutter koster fra 65 kr. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook