Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Min graviditet og fødsel Min graviditet og fødsel

Dorte fortæller om, da hun fødte sønnen Lukas ved akut kejsersnit.
 4769 

Skrevet af Dorte

Det hele startede den 26/9-2005, da jeg tog en test, og den var positiv. Min graviditet forløb, som den skulle, og jeg havde det rigtigt godt. Jeg havde ikke kvalme eller andre gener.

Da vi nåede 2 uger før termin, begyndte jeg at få for højt blodtryk og fik at vide, at jeg skulle holde mig i ro, så det gjorde jeg. Jeg bestilte ikke andet end at ligge på sofaen, så blodtrykket kunne falde lidt.

Så da vi nåede til lørdag den 21/5-2006, syntes jeg, at jeg havde symptomerne på svangerskabsforgiftning, og vi tog på sygehuset og fik det tjekket. Det tog 3 timer, og vi fik at vide, at der ikke var noget, så vi tog hjem igen.

Så blev det mandag aften den 23/5-2006, og jeg begyndte at få ondt lige under brystet, så jeg ringede til jordemoderen på sygehuset og sagde, at jeg havde ondt. Jeg mente måske, at det var lungerne. Hun sagde, at jeg skulle ringe til lægevagten, og det gjorde jeg så. Han sagde, at jeg skulle ringe til min egen læge næste dag.

Det blev tirsdag morgen, og jeg havde stadig ondt, for ikke at sige meget ondt. Jeg fik en tid og tog derop. Lægen mente, det var en fibersprængning, fordi barnet havde sparket for meget det samme sted. OK, tænkte jeg så, så er der jo ikke rigtigt noget at gøre. Jeg må bare håbe, han snart vil ud, for jeg havde meget ondt, og det blev ikke bedre, det blev faktisk værre.

Dagene gik, og jeg sov ikke ret lang tid ad gangen på grund af smerter, og det gjorde ondt, når jeg lå, vendte mig, sad op og stod op. Ja, det var faktisk lige meget, hvad jeg lavede, så gjorde det ondt, så jeg tænkte hver dag, at nu måtte han gerne melde sin ankomst.

Da vi så nåede søndag den 28. kl. 21, og jeg lige havde set Prison Break, gik jeg ud i køkkenet for at få noget at drikke. Jeg kunne mærke, at der løb noget vand ned ad mit ben, så jeg skyndte mig på toilettet og kaldte på min kæreste.

Han kom ud fra soveværelset, og jeg sagde: "Jeg tror, vandet er gået". Jeg ringede til sygehuset og fortalte, at jeg mente, at vandet var gået. Hun sagde, at vi lige skulle komme derover, så hun kunne tjekke det. Jeg vaskede mig og tog et bind på, for der løb stadig vand ud, og vi kørte af sted.

Da vi kom derud kl. ca. 21.30, så hun bindet med fostervand på og sagde, at hun lige skulle kigge på mig. Så jeg blev lagt op på en briks og fik sat nogle målere på og en til at måle blodtryk. Så hentede hun en læge, og sammen blev de enige om, at jeg skulle blive uden først at fortælle mig hvorfor.

Så undersøgte de, hvor åben jeg var. Jeg var kun ½ cm åben, og så sagde lægen: "Vi gør lige klar til kejsersnit, hvis det nu skulle blive aktuelt". Så er der lige et par ting, jeg ikke kan huske, for lige pludselig siger de, at jeg skal have kejsersnit.

Jeg nåede faktisk ikke rigtigt at sige eller gøre noget, for så var vi på vej ned på operationsstuen. Så da klokken var 23, kom vores dejlige dreng Lukas til verden, og han havde det godt. Han vejede 3.100 gram og var 50 cm.

Jeg fik så at vide, at grunden til, at jeg havde fået kejsersnit, var, at der var tegn på stress i fostervandet, hans hoved stod ikke helt som det skulle, der var tegn på svangerskabsforgiftning (det havde der været i prøverne, jeg fik taget ugen inden, uden nogen havde sagt noget), og der var noget med mine levertal.

Vi lå så på intensiv hele natten og kom først op mandag formiddag, fordi jeg havde for højt blodtryk.

Jeg lå på sygehuset i 5 dage, og de var søde ved mig. De gjorde alt for at få min amning i gang, men min brystvorte var ikke "designet" til en baby, så jeg fik en suttebrik, og så begyndte det at gå godt.

Så kom dagen, hvor vi skulle hjem og begynde at være en lille familie. Det gik også fint, og da vi så nåede torsdag den 8/6-2006, kom sundhedsplejersken på besøg for første gang. Da hun så, at jeg brugte suttebrik, blev hun helt stille, for hun syntes, at Lukas var meget lille, og da hun så vejede ham, vejede han kun 2.800 gram. Det var jo ikke så godt, så hun sendte min kæreste på apoteket efter mad til ham.

Det viste sig nemlig, at når et barn får mad gennem en suttebrik, er der stor risiko for, at det ikke får nok mad, fordi den skal suge meget mere, end hvis man ikke bruger suttebrik. Så nu får Lukas kun flaske, og han er kommet godt efter det. Han bliver snart 3 måneder og vejer 5.300 gram og er 62 cm.

Så til jer, der bruger suttebrik: Pas på, det kan være, dit barn ikke får nok mad, ligesom mit ikke gjorde.

Tak fordi I ville læse min historie.

11-12-2006

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Få din fødselsberetning i GRAVIDA

GRAVIDA #2

Fortæl om din fødsel

Silles lynfødsel

En fars fødselsberetning

Fødslen af mit andet barn - endnu et mirakel

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

fødselsberetning

akut kejsersnit

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Vi er eksperter i privat pasning og tilbyder erfarne børnepassere til familier, som I en periode kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi kan også passe børnene, hvis I skal til fest, eller bare har brug for en aften uden børn.

 PVB Pædagogisk Vikarbureau

Dansk webshop med stort udvalg af populært legetøj, udeleg, sengetøj, rygsække, skriveartikler til børn m.m. Altid gode tilbud. Fri fragt i Danmark ved køb over 499 kroner.

 BabyKidz

Læs GRATIS magasiner: GRAVIDA om den positive graviditet, MIN BABY om småbørn fra 0-3 år og DIT BARN om de skønne unger fra 3-6 år.

 Lifemags

Læs den nyeste udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig, med alt om de skønne unger.

 Dit Barn


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook