Mors smag forudsiger hvad baby kan lide Det du spiser under graviditeten får indflydelse på, hvad baby kan lide.
3139
En ny undersøgelse indikerer, at en babys foretrukne fødemidler kan reflektere moderens, hvilket vil sige, at babyen foretrækker de smagsstoffer, den er blevet vant til gennem fostervandet og brystmælken.
I undersøgelsen blev 46 kvinder delt op i 3 forskellige grupper. Den ene gruppe drak gulerodsjuice under graviditeten, og vand mens de producerede mælk. Den anden gruppe gjorde det modsatte, altså drak vand gennem graviditeten og gulerodssaft i den mælkeproducerende periode. Den tredje gruppe drak kun vand, både under graviditeten og mens de ammede.
Da babyerne begyndte at spise fast føde, holdt forskerne øje med dem, når de fik babymad tilberedt med gulerodsjuice den ene dag og vand den anden. De børn, der havde været udsat for smagen af gulerod gennem svangerskabet (børn af mødre fra gruppe 1 og 2) spiste i gennemsnit 3 gange så meget babymad, der smagte af gulerod, end de børn hvis mødre kun drak vand (gruppe 3).
Forskerne mener, at fostervand og brystmælk virker som et medium, hvorigennem babyen får en idé om de forskellige smagsstoffer i den mad moderen indtager, og dermed er med til at forme babyens smag for, hvilke fødevarer den senere kommer til at foretrække - og måske også herigennem lære babyen, hvilke fødevarer der er sikre at indtage.