Modermælk er den bedste mad overhovedet, du kan give din nye baby, ikke? Måske ikke, hvis det meste moderen spiser kommer fra McDonald's eller fra den lokale bager.
En fedtrig og fiberfattig kost kan forøge dit barns risiko for at udvikle allergier overfor fødevarer såsom mælk og æg og overfor kattehår.
Forskere fra universitetet i Tuku i Finland har lavet en ny undersøgelse, fordi de har konstateret en stigning i allergier hos mennesker, der lever i de industrialiserede lande. For at finde ud af hvorfor, fulgte de 114 babyer, der fik bryst, og hvor der var tilfælde af allergi i deres familier. Mødrene blev bedt om at skrive dagbog over alt, hvad de spiste, når deres babyer blev 3 måneder gamle.
Resultatet var ikke overraskende, at babyer, der blev ammet af mødre, der spiste mad med højt indhold af fedt og mættede fedtsyrer, havde 16% større chance for at udvikle allergi overfor æg, mælk, hvede og katte, som babyer hvis mødre spiste en kost, der var rig på kulhydrater.
Hvad du selv kan gøre
Ammende mødre bør spise en varieret kost, hvor en meget lille del af fedtindholdet kommer fra mælkeprodukter og noget kød. Men specialister i børneallergi siger, at forældrene også skal holde nøje øje med, hvad deres baby får at spise. Det anbefales, at man ammer barnet det første år, venter med at give babyen fast føde, til den er 6 måneder gammel, og venter til barnet er fyldt et år, før man giver det komælk. Ammende mødre fra familier med tendens til allergi kan med fordel undgå at spise nødder, peanuts og andre allergifremkaldende fødevarer.
Hvis du er bekymret for dine kostvaner, og for hvordan de kan have indflydelse på din babys helbred, bør du kontakte din læge eller opsøge en diætist eller kostekspert.
07-02-2001

|