Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 GRATIS!  LÆS DET NYE "GRAVIDA" GRATIS

Læs den nye udgave af GRAVIDA - et GRATIS magasin til dig med alt om den positive graviditet og fødsel. Læs det gratis her
Emmas fødsel Emmas fødsel

Line troede, hun skulle dø, da hun fødte datteren Emma. Men det gik heldigvis godt, og Emma kom til verden efter bare 8 minutter med presseveer.
 3676 

Skrevet af Line

Natten til søndag den 20/3-2005 vågnede jeg kl. 03.40 ved, at jeg havde en ve, og det føltes som om, vandet sev. Jeg prøvede at sove igen, men der gik kun 7 minutter, så fik jeg en ve mere.

Jeg stod op og gik lidt rundt, og veerne kom med 3-8 minutters mellemrum. Kl. 05.30 vækkede jeg kæresten, og han blev klar, og vi fik min mor herud til barnepige til hans datter, som vi havde hjemme. Mine drenge var ved deres far.

Kl. ca. 06.30 var vi på fødegangen. Jeg blev undersøgt og var 3 cm åben, så jordemoderen konstanterede, at jeg var i fødsel.

Kl. 8.30 kom veerne med 4 minutters interval, men de var ikke så lange. Jeg var stadig kun 3 cm åben. Hjertelyd var fin.

Kl. 10.00 var jeg stadig kun 3 cm åben. Ikke helt regelmæssige veer, så jeg fik lagt vedrop. Startede på 15 ml/t.

Kl. 10.30 var veerne tiltaget, nu med 3 minutters interval af 1 minuts varighed. Droppet blev øget til 30 ml/t.

Kl. 11.00 havde jeg gode veer. Jeg prustede og prustede og forsøgte VIRKELIG at slappe af! Men for dælen, de gjorde ondt! Meget værre end sidste gang! Droppet blev øget til 45 ml/t.

Kl. 12.00 kom droppet op på 60 ml/t, og jeg var ved at dø, tror jeg. Jeg kunne dog lige klare at gå ud og tisse. Jeg havde ligget på ryggen og var nu kun ca. 5 cm åben! Det gik vildt langsomt, og jeg lå og tænkte, at jeg nok skulle blive liggende i mange timer endnu. For hvis man siger 1 cm i timen!

Jordemoderen ville have, at jeg skulle vende mig om på siden, da min livmodermund er bagudvendt. Hun mente, det var grunden til, at det gik så langsomt, fordi hun ikke kunne presse ordentligt på livmoderhalsen, da der ikke var plads til, at den kunne åbne sig. Så om på siden. SÅ kom veerne helt vildt.

Kl. 12.20 følte jeg, at noget sprang inden i mig, og 1 sekund efter væltede vandet ud! Helt grønt vand, så hjertelyden blev tjekket igen. Det blev den hele tiden, fordi jeg var 42+0 uger henne. Det var godt nok en underlig fornemmelse, da det væltede ud! Veerne kom med 45 sekunders interval og varede 1½ minut! Jeg var stadig kun 5 cm åben.

Kl. 13.05 var jeg helt åben, og jeg havde VILDE smerter. Min kæreste sagde, at vemåleren viste, at veerne havde ligget på 80-100 stykker det meste af tiden, og her til sidst var den oppe på 160. Så er det ikke underligt, det gjorde ondt! Jeg skreg helt vildt og overvejede at råbe KEJSERSNIT! Jeg var sikker på, der ville gå flere timer endnu. Men jeg bad ikke om smertestillende og ville ikke have iltmasken.

Kl. 13.15 spurgte jordemoderen, mens jeg lå på siden, om jeg ville presse, og bare da hun spurgte, begyndte jeg! "JAAAHHH", råbte jeg, mens jeg pressede. Jeg skreg en del højt og ville ikke mere, og da jeg pressede, lød jeg som en bjørn. Jeg var ikke klar over, jeg havde sådan en stemme.

Jeg kom om på ryggen og pressede. Lige da jeg begyndte, dykkede hjertelyden til 80, og jeg fik iltmasken og sugede som en gal, mens jeg pressede vildt. Jeg stødte imod stigbøjlerne, og jordemoderen råbte, at jeg skulle få de ben til mig. Jeg forsøgte at holde mine ben og presse, samtidig med jeg skulle holde iltmasken.

Jeg havde lidt svært ved at gøre det hele på én gang, og pludselig råbte jordemoderen på en læge, der skulle komme med sugekop. Hjertelyden dykkede til 60, og lægen kom med det samme. De bad mig presse, alt hvad jeg kunne, og jeg lavede ikke andet.

Jeg kunne mærke, at jordemoderen havde fingrene inde i mig, mens jeg pressede, og det gjorde nas. Jeg lå og ventede på, at hovedet skulle komme, men jeg syntes ikke, der skete noget. Jordemoderen klippede mig, og så kom hovedet.

Hun så så, at navlestrengen var viklet 2 gange om halsen, så hun fik klippet navlesnoren med det samme. Kæresten blev skubbet væk, og en sygeplejerske satte sig op i sengen og pressede på min mave, mens jeg pressede som en GAL. Kæresten skubbede mine knæ op mod hovedet, og lægen hev hende i hovedet, så hun kom ud.

Jeg blev bedt om at løfte hovedet for at skubbe mere på maven, og nåede så at se, at hun var helt blå/lilla, før de skyndte sig hen til bordet for at suge hende. Min kæreste kom op til hovedgærdet og sagde bare nej, nej, nej hele tiden. Han var sikker på, hun var død, da han havde set, hvor alvorlige de havde været. Så hørte vi lidt klynk og vidste, hun da trak vejret!

Endelig kom hun over til mig, og vi kunne se hende. Fuld af gult fosterfedt og ret blå stadig. Hun fik 6 i den første Apgar score og 10 i den næste. Hun kom ud i baghovedstilling, som vist er det mest almindelige. Hun kom ud kl. 13.23, så det blev kun til 8 minutters presseveer. HELDIGVIS!

Så kl. 13.30 fik jeg droppet skruet op til 120 ml/t for at få moderkagen ud. Den ville ikke rigtigt, og jordemoderen trykkede og hev lidt i navlestrengen. Pludselig begyndte jeg at bløde, og hun pressede på maven og følte, om den ikke snart løsnede sig.

Kl. 13.47 fik hun hevet den ud. Hun hev så hårdt, at navlestrengen sprang, og moderkagen gik lidt i stykker. Den kom i hvert fald ud over to gange. Jeg havde blødt en liter i alt, så jeg fik saltvand hurtigt i drop, da jeg blev ret svimmel, da jeg skulle op og stå.

Jeg blev syet, da hun havde klippet mig 2 cm for at få Emma hevet ud. Jeg troede, jeg skulle DØ af de sidste veer, jeg fik. I hvert fald den sidste time til halvanden. Der var ingen pauser, og det hele var vildt, syntes jeg.

Men heldigvis kom vores dejlige datter til verden og har det fint. 4.100 gram og 54 cm. Min første datter! I forvejen har jeg 2 sønner på 8 år og en søn på 5 år. Min kæreste har en datter på 4 år. Og nu har vi sammen en datter.20-05-2005

Skriv en kommentar


Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Login eller opret "Din side" her

Relaterede artikler

Rasmus' fødsel

Da Yazmin kom til verden

Da Jonathan blev født

Min fødsel med vending og sugekop

En fantastisk førstegangsfødsel

Da William blev født

Find alle relaterede artikler, brevkassesvar, debatter m.m. på Netbaby:

grønt fostervand

Læs mange flere spændende fødselsberetninger og skriv din egen:

Din historie

Her finder du et væld af personlige gaver til især dåb. Babybogen - Barnets første bog, dåbsglas, legetøj, bordflag og meget mere. Alt sammen personliggjort med barnets navn. Kig ind!

 Min Personlige Gave

Få dit barns navn indgraveret i sutten. En pakke Navnesutter koster fra kr. 65. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutten.

 Navnesutten

Copenhagen Fertility Center behandler alle former for barnløshed. Ring og få en uforpligtende samtale med en speciallæge, eller besøg vores hjemmeside med de mange oplysninger til ufrivilligt barnløse.

 Copenhagen Fertility Center

Skal du gå til apa? Apa er kurser omkring fødslen og tiden efter. Se vores store udvalg af kurser med mange temaer bl.a. babymotorik og babyrytmik.

 apa - København


GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.© 1999-2021

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook