Børn i Helsingør Kommune skal have en udviklingsplan, der skal følge dem lige fra de første vaklende skridt i vuggestuen og hele vejen gennem deres skoletid.
Børne- og ungeforvaltningen foreslår, at forældrene tilbydes pædagogiske udviklingsplaner for deres børn, hvor forældre og pædagoger i fællesskab skriftligt formulerer både særlige kvaliteter og problemer og løsninger for det enkelte barn.
"Idéen er at kigge fremad og se på, hvordan man kan styrke barnets udvikling. Det skal være helt frivilligt. Forældrene har vetoret", siger pædagogisk chef Bjarne Caspersen fra Helsingør kommune.
Den pædagogiske udviklingsplan skal følge barnet gennem vuggestue, børnehave, fritidshjem, børnehaveklasse og folkeskole frem til 10-14 års alderen. Det overordnede mål er, at færre børn falder igennem og havner i særforanstaltninger.
"Hvis et barn har det vanskeligt med andre børn, hvis lille Peter har det svært i spisesituationer i børnehaven, eller hvis Sofie råber for højt, så kunne man skrive det ind i planen. Men det skal altid ske på baggrund af en samtale mellem forældre og pædagoger og lærere", siger Bjarne Caspersen.
Man vil sikre, at oplysninger om børnene ikke går tabt mellem de professionelle sundheds-, dagtilbuds- og undervisningssystemer.
Formanden for organisationen Børns Vilkår, John Halse, er positiv overfor, at man tidligt fokuserer på det enkelte barns udvikling, og på hvad barnet kan og ikke kan.
"Det negative er, at man let kan komme til at fokusere for meget på problemer, i stedet for at se på barnets stærke sider. Man risikerer at noget, som bare er et forbigående problem, bliver gjort til et stort problem, og det tror jeg lettere vil ske, når man skriver tingene ned", siger John Halse.
Kilde: Berlingske Tidende
10-11-2002

|