Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 NYT!  LÆS DET NYE "DIT BARN" GRATIS

Læs den nye udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig med alt om de skønne unger. Læs det gratis her

Skriv et svar

Læs venligst retningslinjerne før du skriver et indlæg.

Du er ikke logget ind, og dit indlæg bliver derfor vist som et indlæg fra en ikke-registreret bruger. Hvis du ønsker, at dit indlæg bliver vist som et indlæg fra en registreret bruger, skal du logge ind på "Din side", før du skriver et nyt indlæg.

Klik på "Dine oplysninger" under Din side og skriv det kaldenavn, der skal stå som afsender, når du skriver nye indlæg, så andre brugere kan identificere dig.

Fornavn:
Overskrift:

Tekst:
OBS! Reklamer/køb/salg er ikke tilladt!

Overhold venligst vores retningslinjer. Bevidst overtrædelse medfører blokering af din IP-adresse (som er 108.162.216.229)


Dit indlæg må max. fylde 1600 tegn. Du har 1600 tegn tilbage.


(klik kun 1 gang)

Du besvarer nedenstående indlæg

Her er opskriften på mine de bedste:)

Fastelavnsboller med creme (ca 16 stk)

Dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 stort æg (evt pasteuriseret)
4 spsk sukker
375 g hvedemel

Creme:
1 stort æg ( evt pasteuriseret)
2 spsk sukker
2 dl mælk
1½ spsk hvedemel
Korn fra en ½ stang vanilje

Dej:
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen. Dæk skålen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme:
Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 minutter. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen afkøle - Rør af og til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt resten af melet.
Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40x40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10+x10 cm). Læg 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud.
Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammeføjningerne nedad på plader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækker i ca. 45 minutter. Bag bollerne midt i ovnen i ca 10 minutter ved 225 grader, og lad dem køle af.

Når bollerne er kølet af pyntes de med glasur, evt i forskellige farver:)

Ps. De kan også laves med marcipan eller syltetøj istedet for creme.

Skrevet af anette84 (23-02-2011 kl. 08:58)



GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.




© 1999-2025

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook