Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 NYT!  LÆS DET NYE "DIT BARN" GRATIS

Læs den nye udgave af DIT BARN - et GRATIS magasin til dig med alt om de skønne unger. Læs det gratis her

Skriv et svar

Læs venligst retningslinjerne før du skriver et indlæg.

Du er ikke logget ind, og dit indlæg bliver derfor vist som et indlæg fra en ikke-registreret bruger. Hvis du ønsker, at dit indlæg bliver vist som et indlæg fra en registreret bruger, skal du logge ind på "Din side", før du skriver et nyt indlæg.

Klik på "Dine oplysninger" under Din side og skriv det kaldenavn, der skal stå som afsender, når du skriver nye indlæg, så andre brugere kan identificere dig.

Fornavn:
Overskrift:

Tekst:
OBS! Reklamer/køb/salg er ikke tilladt!

Overhold venligst vores retningslinjer. Bevidst overtrædelse medfører blokering af din IP-adresse (som er 172.69.214.125)


Dit indlæg må max. fylde 1600 tegn. Du har 1600 tegn tilbage.


(klik kun 1 gang)

Du besvarer nedenstående indlæg

islandsk daim "lag"kage

altså, da det er en islandsk lagkage, så indeholder den ikke de klassiske tynde lagkagebunde man finder i næsten alle danske lagkager (de bruges stort set ikke i island).

Så det er marengsbunde med nødder, lagt sammen enslags musse-creme med kaffe, daim og flødeskum. Smager rigtig rigtig godt!

Opskriften:

Bunde:
3 æggehvider
2 dl sukker
2 dl hakkede nødder (af eget valg, kan bruges mandler hvis du synes at fx hasselnødder er for stærke i smagen)

Pisk æggehvider og sukker MEGET stift (så det ikke rører sig overhoved når du vender skålen på hovedet), og bland så nødderne i. Tegn 2 cykler på bagepapir (i normal lille lagkage-størrelse, gerne efter et løsbundet form du har) og smør ud. Bag ved 150 g i ca 40 min.

Fyld:
5 dl fløde
3 æggeblommer (paseriserede)
100 sukker
3 st husblas
1 dl varm stærk kaffe
4 st daim

Eggeblommer og sukker pisket godt (til lyst og luftigt). Fløden pisket og rørt i æggesnapsen. Husblas blødt op i koldt vand og så set i det varme kaffe og så rørt under omrøring i fløde-æggeblandingen. Til sidst er det hakkede daim set i.

Saml kagen med fyldet mellem bundene, det er nemmest at gøre ved at ligge 1 bund i det form du tegnede bundene efter (fodret med lidt plastik-foile), derefter fyldet og så den anden bund. Tryk godt på og køl ned (den kan godt fryses og spises om islagkage, eller fryses og så tages op 2-3 timer inden man spiser den eller så kan den bare køles meget godt ned inden man spiser den. Smager guf-guf ;-)

Solveig


Skrevet af Zzolla (25-01-2011 kl. 19:57)



GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.




© 1999-2025

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook