Er du gravid eller har en baby? Læs alt om graviditet og børn her på Netbaby.dk
Brugernavn: Password: Husk login|Ny bruger?
Forside|Indkøbsguide|Gode tilbud|Din side|Forum|Brevkasse|Blog|Konkurrencer|Gratis magasiner
Før graviditet|Gravid|Fødsel|Baby|Mor|Far|Navne|Flere:
Søg:
 NYT!  LÆS DET NYE "MIN BABY" GRATIS

Læs den nye udgave af MIN BABY - et GRATIS magasin til dig med alt om det bedste vi har. Læs det gratis her

Skriv et svar

Læs venligst retningslinjerne før du skriver et indlæg.

Du er ikke logget ind, og dit indlæg bliver derfor vist som et indlæg fra en ikke-registreret bruger. Hvis du ønsker, at dit indlæg bliver vist som et indlæg fra en registreret bruger, skal du logge ind på "Din side", før du skriver et nyt indlæg.

Klik på "Dine oplysninger" under Din side og skriv det kaldenavn, der skal stå som afsender, når du skriver nye indlæg, så andre brugere kan identificere dig.

Fornavn:
Overskrift:

Tekst:
OBS! Reklamer/køb/salg er ikke tilladt!

Overhold venligst vores retningslinjer. Bevidst overtrædelse medfører blokering af din IP-adresse (som er 172.71.255.86)


Dit indlæg må max. fylde 1600 tegn. Du har 1600 tegn tilbage.


(klik kun 1 gang)

Du besvarer nedenstående indlæg

Spis kål

Kålens mineraler og jern.

Mineraler er uorganiske substanser, som er livsnødvendige for mennesket. Men de kan ikke, ligesom vitaminerne, produceres af kroppen selv. De skal derfor optages gennem den kost, vi indtager.

Mineraler hjælper bl.a. med at få vitaminer til at fungere, men indgår også i opbygningen af knogler og tænder.

Jern er den centrale enhed i hæmoglobinmolekylet, og er vigtig i forhold til, at ilten transporteres rundt i kroppen. Grønkål har et højt jernindhold, men indeholder også kalium og calcium. Kalium er nødvendigt for muskel- og hjertefunktion. Calcium, eller kalk, er den faste substans i koglerne og giver knoglerne deres styrke.

Hvidkål indeholder udover kalium også magnesium. Magnesium er vigtigt, når det gælder vores stofskifte, muskel- og hjertefunktion.

Sundhedsstyrelsen påpeger, at danskere generelt får nok mineraler og vitaminer. Eneste problem er mangel på D-vitamin, men også jernmangel er udbredt hos kvinder i den fødedygtige alder.

Ved nedfrysning bevares flere af kålens mineraler og vitaminer end ved ”normale” grønsager.


Skrevet af Hans-2 (17-09-2015 kl. 21:32)



GRAVIDA - gratis magasin til dig

Få GRAVIDA helt gratis - magasinet med alt om den positive graviditet og fødsel.

MIN BABY - gratis magasin til dig

Få MIN BABY helt gratis - magasinet med alt om det bedste vi har.

DIT BARN - gratis magasin til dig

Få DIT BARN helt gratis - magasinet med alt om de skønne unger.




© 1999-2025

Annoncering | Kontakt os | Om Netbaby | Generelle forbehold | Link til Netbaby | Index A-Å | Presse

Besøg også: Gravida.dk | Minbaby.dk | Ditbarn.dk | Facebook